Ruststand wordt eindstand bij Alphense Boys

Hoe mooi voetbal kan zijn, liet Alphense Boys in de eerste helft zien in de thuiswedstrijd tegen Olympia. Na drie kwartier stond het 5-0 en het ene doelpunt was nog mooier dan het andere. Na de pauze viel er niet zoveel meer te beleven op sportpark De Bijlen.

De thuisploeg leek al met zijn gedachten bij de wedstrijd van maandagavond tegen het G-team en Olympia was al blij dat na rust de nul kon worden gehouden. De ruststand werd ook de eindstand. Veel schoot Alphense Boys niet op met de zege, want Leonidas won bij VOC en stelde daarmee het kampioenschap veilig. Deze Rotterdammers dus wel…

Goal nummer een viel in de negende minuut. Thom Nouwens haalde van zo’n vijfentwintig meter uit en de bal plofte achter keeper Robbert Dols in het net. Met doelpunt nummer twee vier minuten later was ook niets mis. Stanley Mailoa gaf een perfecte voorzet en Maurice Kerkhof nam de bal ineens op zijn slof: 2-0. De volgende goal was even later ook al van een grote schoonheid. Arjan Ouwendijk zette met een handige beweging zijn tegenstander voor joker en schoof beheerst de 3-0 binnen. Ook de 4-0 van Thom Nouwens, wederom een bekeken schot uit de tweede lijn, bracht de handen van de toeschouwers op elkaar. 

Zo stond het binnen een half uur 4-0 en was van een echte wedstrijd al lang geen sprake meer. Vlak voor rust werd het ook nog eens 5-0. De aanvallende actie van back Raychelo Feacunda was van grote klasse, de redding van keeper Dols moeizaam en de rebound van Arjan Ouwendijk attent. Opmerkelijk: met twee goals bracht Nouwens zijn totaal aantal treffers dit seizoen op 12 en Ouwendijk staat met 11 goals ook al in de dubbele cijfers. Beide middenvelders zijn daarmee goed voor ruim een derde van de Alphense doelpuntenproductie.

Nog twee lichtpuntjes in de tweede helft: Lorenzo van den Berg maakte na ruim acht maanden blessureleed zijn rentree en er was alweer een debuut van een talentvolle jongeling. Deze keer mocht A-junior Silvanio Rodrigues Semedo Fortes minuten maken in het eerste elftal.

De laatste competitiewedstrijd komende zondag in Leiden tegen FC Boshuizen heeft niets meer om het lijf. De kampioen (Leonidas) en de degradanten zijn bekend (De Zwervers en TAC’90). Naast Alphense Boys plaatsen FC Boshuizen en VELO zich voor de nacompetitie. Die begint voor Alphense Boys op 18 mei in eigen huis. Volgende week zijn de tegenstanders bekend.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!