Nieuws

« Vorige - Volgende »

Technische problemen voor coureur Tijn Middeldorp

9 augustus 2017 - 11:21  •  Redactie INTO business  •  reacties

Technische problemen voor coureur Tijn Middeldorp

Alphen aan den Rijn - Tijn Middeldorp: "Het is heel jammer en frustrerend hoe de dag is verlopen. Al direct tijdens de kwalificatie in de ochtend merkte ik dat de motor niet goed liep en kwam ik niet verder dan de 22e trainingstijd. De auto stuurde goed alleen de motor wilde niet lekker op toeren komen. Voor de eerste race van de dag hebben we een aantal onderdelen vervangen en tijdens de race was de auto een stuk beter en werd ik, na een hoop auto’s ingehaald te hebben, 11e.

De tweede race mocht ik dus vanaf de 11e plaats starten en ik had goede hoop om van daaruit naar voren te rijden maar wederom wilde de motor niet op toeren komen. Ik verloor hierdoor veel plaatsen en door een botsing met een andere deelnemer moest ik zelfs met schade aan mijn auto de pits in. In de twee uurtjes die tussen race twee en drie zaten, hebben we de auto zo goed mogelijk geprobeerd te repareren en gelukkig kon ik de derde race nog wel starten. De auto was niet optimaal maar na als 34e gestart te zijn finishte ik na een lekkere race toch nog als 17e." 

Tijn vervolgt: "Autoracen is een technische sport en de technische problemen die ik vandaag aan mijn auto had, kunnen nu eenmaal voor komen. Het is natuurlijk pas mijn eerste seizoen in de autosport en ik was in eerste instantie erg gefrustreerd, nu vind ik het erg jammer en kijk alweer uit naar de volgende race."

De volgende race van Tijn is op 23 september op Circuit Zandvoort. Tijn: "Natuurlijk hoop ik dan weer een topresultaat neer te zetten zodat ik deze race dag weer kan vergeten."

Fotograaf: Josh Walet