Nieuws

« Vorige - Volgende »

2600 euro voor hekwerk om clubgebouw SV Alphen

12 september 2017 - 17:15  •  reacties

2600 euro voor hekwerk om clubgebouw SV Alphen

Alphen aan den Rijn - Tot tweemaal toe werd gepoogd brand te stichten in het nieuwe clubgebouw van SV Alphen, waarvan de tweede poging slaagde. De vereniging wilde daarna graag een hekwerk rondom de accommodatie plaatsen, maar door investering in de accommodatie was hier geen geld meer voor.

Het bestuur van SV Alphen is erg dankbaar voor alle donaties. "Door inzet van de wethouders Gerard van As en Michel du Chatinier, die met raad en daad de crowdfunding opstartten, is het eindbedrag van 2600 euro binnengekomen. Wij als kleine vereniging zijn hier ontzettend blij mee", aldus voorzitter Gerard Hoogeveen. 

In de eerste week van november gaat de aannemer de schade van de brand herstellen. Dit zal ongeveer drie weken gaan duren, aansluitend zal het hekwerk worden geplaatst.

Brand
De verening werd in de nacht van 9 op 10 mei opgeschrikt door brandstichting bij schietvereniging Alphen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man een gat boort in de deur van het gloednieuwe clubgebouw. Vervolgens giet de man een brandbare vloeistof naar binnen en steekt de boel in brand

Het clubgebouw liep forse roetschade op door de brand. De vereniging kan de schade verhalen op de verzekeraar, maar startte wel crowdfunding om een hek rond het terrein te zetten.

Er is nog geen verdachte aangehouden voor de brandstichting.

Fotograaf: SV Alphen
Tags: sv alphen
SV Alphen.'
SV Alphen

SV Alphen is de schietvereniging van Alphen aan den Rijn.