Alphense Boys - Heerenveen: 3-0

Na het verlies van vorige week lijken de Boys de winnende draad weer op te pakken. Met maar 1 punt achterstand op koploper Achilles 1894, mag er gesproken worden van een droomdebuut in de Hoofdklasse.

Alphense Boys legde de bezoekers in het eerste half uur over de knie. De roodwitten startten goed en kwamen regelmatig met snelle, mooie aanvalspatronen gevaarlijk voor het Friese doel. In de derde minuut al waren Stanley Mailoa en Thom Nouwens dicht bij een openingstreffer; twee minuten later werd een doelpunt uit een hakballetje van Nouwens - na een fraaie combinatie met uitblinker Raychelo Fecunda en Thijs Hoogenboom - wegens buitenspel afgekeurd.

Nog voordat het eerste kwartier was verstreken viel de logische goal. Opnieuw een klassieke aanval, dit keer over links. Mailoa leverde de voorzet af, Thijs Hoogenboom stapte er bij de eerste paal overheen waarna Patrick Krop  vrij voor doel alert de 1-0 binnentikte. Arjan Ouwendijk was de volgende Boysspeler die kansrijk voor doelman Justin van der Dam verscheen, maar die maakte zijn inzet op knappe wijze onschadelijk.

In de twintigste minuut was opnieuw Patrick Krop succesvol. Hij vooral heeft het naar zijn zin dit seizoen. Vorig seizoen finishte de spits al sterk, nadat hij daarvoor nog wel eens was bekritiseerd. Toch werd hij gemakkelijk clubtopscorer en dit seizoen maakt hij de ene na de andere mooie goal. Zijn 2-0 deze middag was weer een koelbloedige afrekening en Krop’s zesde treffer van het seizoen. Niet veel later was collega-spits Thijs Hoogenboom op weg naar de 3-0, maar hij werd al dan niet per ongeluk gehaakt. Het ontging de leiding en zo ontsnapte Heerenveen aan rood.

Na de 2-0 ging het sprankelende van het Boysspel er jammer genoeg af. Er zouden nog maar weinig kansen voor de thuisploeg volgen. De bezoekers kregen er in de rest van de wedstrijd méér, maar deden er vrijwel niets gevaarlijks mee. En anders stonden Bas van Zoest en keeper Tim van der Linden er wel. Zo voorkwamen zij dat Heerenveen werkelijk zou denken dat er wellicht toch nog iets te halen viel deze middag.

Pas tegen het einde van de wedstrijd lukte het de Boys om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Eerst nog verdween sen kopbal van Bas van Zoest rakelings over. Invaller Nathan Spaan prikte enkele minuten na zijn entree wel raak. Hij kapte zichzelf vrij en schoot via de binnenkant de 3-0 binnen. 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.