Vanaf oktober interactief squashen bij Nieuwe Sloot

Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot introduceert op wereld squashdag, op zaterdag 14 oktober, op één van de tien squashbanen een interactief systeem. Na Munchen en Dresden zal Alphen aan den Rijn de derde stad ter wereld zijn met een interactieve squashbaan.

InteractiveSquash zal voor zowel gevorderden als beginners mogelijkheden bieden om squash intenser te laten beleven. Sensoren registreren de stuit van de bal tegen de muur, waardoor de geprojecteerde objecten bijvoorbeeld verdwijnen of punten opleveren.

Interim squash manager Marc Veldkamp: "Het systeem waardeert de squashbaan op naar een baan met digitale trainings- en spelletjesfunctionaliteiten. Het is ergens wel vergelijkbaar met de Wii spelcomputer, maar hier ben je echt zelf aan het sporten. De spelletjes en trainingsmodules zijn ontwikkeld om nieuwe squashers enthousiast te krijgen. Daarbij helpt het bestaande squashers hun niveau te verbeteren."

Opening
Op zaterdag 14 oktober kunnen spelers tijdens de Open Dag bij Nieuwe Sloot voor het eerst gebruik maken van de interactieve squashbaan. Vanaf 13.00 uur start het openingsprogramma.

Ook andere squashcentra uit het land tonen al hun interesse en willen kennismaken met deze innovatie. Trainer/coach Ken Flynn is blij met de extra trainingsfaciliteiten. Flynn: "Squash leer je door veel te trainen en veel wedstrijdjes tegen elkaar te spelen. Dit systeem gaat de jeugd nog vaker naar de club trekken; dat is toch great?!"

Nieuwe Sloot
Sinds afgelopen voorjaar is er een nieuwe wind gaan waaien binnen het squash bij Nieuwe Sloot. Tegen de landelijke trend in neemt het aantal squashers toe. De nieuwe koers is ingezet aan de hand van Flynn en Veldkamp.

Centrummanager Dave Kok kijkt ambitieus vooruit: "Ik ben van origine een tennisser en ben nu zelf opeens deelnemer aan de squash laddercompetitie. Conditioneel moet ik echt aanklampen De aanpak binnen ons team werkt aanstekelijk en slaat zichtbaar aan. Het past bij onze ambities om over twee jaar bij de grootste vijf squashcentra van Nederland te horen. Daarbij speelt de aanpak van Ken binnen de jeugdsectie een hele grote rol."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.