Alphens Boksgala drukbezocht en van hoog niveau

In de volle Rijnstreekhal werd zaterdag het Alphense Boksgala van organisator Teus de Kruyf gehouden. Boskoper Sam Wagensveld was de uitblinker van het enerverende Alphense Boksgala.

Wagensveld van Boxing Gym De Voltreffer uit Nieuwegein overklaste zijn Duitse opponent Harvey Gonzalez. Zijn coach Martin Lücker kon na  twee van drie rondes niets anders kon doen dan de handdoek in de ring werpen. Wagensveld (19) ontving in de volle Rijnstreekhal ook de stijlprijs. Duitsland won wèl de interland.

Teus de Kruyf genoot van zijn boksgala, maar moest wel even slikken toen zijn topboksers Remco Hofstede en Nabil Yousfi beiden verslagen werden. Hoewel er vraagtekens gezet werden bij het nipte 2 – 1 verlies van Hofstede tegen de sterke Duitser Anas El Abid. Zowel Hofstede, De Kruyf en andere bokskenners gingen uit van 2 – 1 winst.  Lücker koos de kant van zijn pupil. "Anas scoorde meer treffers,” aldus Lücker. "Hofstede ontweek vaker. Maar het was een mooi, fel gevecht.” Remco Hofstede maakte zich er na het gala niet druk meer over. "Ik heb een goede comeback gemaakt tegen een sterke tegenstander,” reageerde hij. "Ik hou er een goed gevoel aan over en kan verder.”  Nabil Yousfi leek in de eerste ronde regelrecht op de overwinning af te gaan tegen de Fries Jan Smid. Maar toen Yousfi gas terug nam en te overmoedig werd, rook Smid zijn kans. Een sterk slotoffensief ‘sloopte’ zijn Alphense opponent.

Sam Wagensveld bleek na zijn tweede plaats in het NK tot 64 kg – in mei – weer een stap vooruit te hebben gezet. Vanaf het begin zette hij Gonzalez met snelle, gevarieerde stoten onder druk. "Gonzalez is een rechtsvoor staande bokser en die zijn altijd lastig te bestrijden,” legde Wagensveld uit. "Fysiek was ik sterker en conditioneel beter. Ik gaf die jongen gewoon een pak slaag. Na twee ronden wilde hij niet meer, je zag de angst op zijn gezicht. Was hij toch door gegaan, dan had een knock out er dik in gezeten. Het was fantastisch om voor eigen publiek succes te behalen. Dank aan Teus de Kruyf die ons dit podium biedt, want het organiseren van een duur boksgala is zeker niet eenvoudig. Nu richt ik me op de Eindhoven Box Cup van volgende maand, een sterk internationaal toernooi”.

Jeugd

Het harde, gevecht tussen de nieuwelingen Joel de Preter van Boxing Club Alphen en Bart Vegting van Boks Vereniging Benthuizen zorgde voor de meeste commotie in de zaal. Onder luide aanmoedigingen raakte De Preter  Vegting in de openingsronde meerdere malen met volle kracht. Vegting beschikte echter over meer veerkracht en conditie. Zodat een kleine overwinning zijn deel werd. Onder toeziend oog van bokslegendes als Don Diego Poeder en Alex Blanchard bokste de Goudse B-klasser Jafeth de Keijzer een goede kamp tegen Bosschenaar Pansier die in de slotfase iets beter was en won. "Winst zat er in,” aldus De Keijzers Boskoopse trainer Arie van Gemeren. "Wanneer Jafeth in de laatste minuut gas had kunnen geven, had hij gewonnen. De Goudse Boks Vereniging zit weer in de lift. We hebben meerdere goede wedstrijdboksers, ook vrouwen. Binnenkort strijden we in Breda en Leeuwarden". Naast Sam Wagensveld ontving ook de jonge Rida Yousfi uit Alphen een stijlprijs. De ‘leerling’ van Teus de Kruyf, die zich sterk maakt voor het jeugdboksen, won van Rene Utberg van RBV Crooswijk. Ook een andere jonge Alphenaar, Levi Kroll, ging met de zege naar huis.   

Teus de Kruyf kon terugzien op een fraai gala. "Goede partijen met een geweldige inzet,” reageerde de boksschoolhouder van de Gouwekade onder de Hefbrug. "Volgend jaar is er in ieder geval weer een gala. Maar eerst nog het Nederlands kampioenschap voor jeugdboksers op 9 en 10 december in Alphen.”

verslag:  Ton van Wieringen

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.