Afstraffing Alphense Boys

Normaal duurt een voetbalwedstrijd tweemaal drie kwartier, maar Alphense Boys werd zondagmiddag binnen vijftien minuten gevloerd door De Bataven. Binnen een half uur was het al drie keer raak in het Gelderse Gendt. Het de Boys niet de schade te herstellen. De eindstand werd 5-0.

"We hebben ons op alle fronten af laten troeven. Waar De Bataven van het begin af volle bak speelde, dachten wij dat het vandaag vanzelf wel goed zo komen. Voor die instellingen hebben wij een vette rekening gekregen", baalde trainer Aad van den Berg na afloop. Hij wilde de absentie van geschorste en geblesseerde spelers niet als excuus aanwenden. "Het begint ermee of je het gras wilt opvreten of niet. De Bataven wilde dat wel. Je zag het al in het eerste kwartier, toen het allemaal nog wel redelijk leek hoe wij voetbalden. Maar de instelling was bij hun veel beter dan bij ons."

Geen verdediging
Alphense Boys mocht zich in de openingsfase nog wel de meerdere wanen van de Gelderse oranjehemden. En werd daardoor misschien wel wat overmoedig. Veel spelers voor de bal, op de helft van de tegenstander. Dat leverde de thuisclub veel ruimte op en daar wisten ze goed raad mee. Eenmaal in balbezit volgde snel de pass naar voren en toen was het net alsof Alphense Boys helemaal geen verdediging had. In de 15-de minuut leverde de eerste uitgespeelde aanval de openingstreffer op; Rick Maatman rondde af. Vier minuten later was het 2-0, toen Bas van Gaal de Alphense verdediging eruit liep en ook de roos trof.

In die fase was er niets dat aanleiding gaf om te denken dat de wedstrijd nog wel kon keren. In de 27-ste minuut viel de 3-0. Even wat tikken en de bal lag panklaar voor Martijn Fransen, die vanaf rand zestienmeter - nog wel via de vingertoppen van keeper Tim van der Linden - de bal opnieuw in het doel zag verdwijnen.

Wat heb je op zo’n moment nodig? Dat de bal een keer goed valt... Om terug in de wedstrijd te komen, had Thijs Hoogenboom in de 41-ste minuut raak moeten koppen. Hij kreeg na een afgemeten voorzet van Arjan Ouwendijk die vrije kans, maar de bal verdween rakelings naast. Dan maar misschien meteen na rust druk zetten...  Met Pepijn Kooij erbij op het middenveld leek dat te lukken. Opnieuw zo veel mogelijk spelers naar voren... Het zag er even dreigend uit voor de thuisclub, tot de 51-ste minuut. Toen kreeg Thomas Demont na slordig balverlies op de middenlijn ineens een vrije loop richting Tim van der Linden en hij strafte dat genadeloos af: 4-0. "Toen was het natuurlijk echt over", sprak trainer Van den Berg wat iedereen van de Boys wel wist op dat moment.

Geen eredoelpunt 
Zelfs een doelpunt voor de eer was Alphense Boys deze middag niet gegund. Patrick Krop was er bij de eerste paal dichtbij, maar de bal ging net naast. Aan de andere kant leek alles raak:  5-0 door Daan Basten in de 58-ste minuut. Vermeldenswaard waren nog de reddingen van Bataven-keeper Jeroen Wels bij een vrije trap van Thom Nouwens. En hij won een luchtduel met Sven van Lunteren. Wels hield zo ‘de nul’, ook omdat Thijs Hoogenboom even later de paal trof in plaats van het doel. Verder: de basisplaats voor de 16-jarige Lars van IJzendoorn en de invalbeurt van de 18-jarige Mike Bavelaar, hun debuut in de hoofdmacht van de Boys. Maar ook: het geblesseerd uitvallen van Pepijn Kooy en Milan Stiphout.
Werk aan de winkel derhalve voor de medische en technische staf om Boys 1 na drie verliespartijen op rij weer op de rit te krijgen. Komende zondag gaat de competitie verder met de thuiswedstrijd tegen Leonidas.

Met 9 punten uit 7 wedstrijden staan de vorig seizoen gepromoveerde Alphenaren overigens nog steeds op een keurige 11e plaats met een slechter doelsaldo, maar verder evenveel punten als de nummer 8.  

Dinsdagavond speelt Alphense Boys onder 23 om 20.15 uur thuis tegen ARC onder 23.

Verslag: Gerard Haverkamp


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!