Leonidas maatje te groot voor Alphense Boys

Net als vorig seizoen moest Alphense Boys de meerdere erkennen in Leonidas. De Rotterdammers boekten een tamelijk onbedreigde zege op sportpark De Bijlen: 2-0.

Qua inzet en veldspel revancheerde de thuisploeg zich voor de slechte beurt van vorige week (een 5-0 nederlaag bij De Bataven), maar de opponent was simpelweg een maatje te groot.

En dus staat de Boys na acht wedstrijden nog steeds op de 9 punten, die het in de eerste speelronden van deze competitie vergaarde. In de eerste maand van het seizoen bewees Alphense Boys zijn plek in de hoofdklasse waard te zijn. Ondanks de vier nederlagen op rij van nu, hoeft daar niet aan te worden getwijfeld. Maar onbezorgd kan Boys 1 even niet zijn, met een inmiddels twaalfde plek op de ranglijst en een doelsaldo van 1-13 in de laatste vier wedstrijden.

Volgende week komt het er op aan
"Tegen een ploeg als Leonidas kunnen we alleen bonuspunten halen. We verliezen vandaag omdat de tegenstander gewoon beter is. Dat wisten we. Dus moeten we de punten tegen andere ploegen halen", zei trainer Aad van den Berg. Komende zondag naar Sneek, dan komt het er voor de Boys veel meer op aan.

Vorig seizoen speelden Alphense Boys en Leonidas nog samen in de Eerste Klasse. Leonidas, voormalig topklasser, pakte het kampioenschap en heroverde daarmee iets van het terrein dat de club de afgelopen jaren had verspeeld. Alphense Boys promoveerde via de nacompetitie. Waar de Boys goed startte in de Hoofdklasse, presteerde Leonidas wat wisselvalliger. Maar inmiddels is wel duidelijk dat die ploeg dóór wil richting Derde Divisie en daar ook een ploeg (en de routine) voor heeft.

Jongere spelers
Alphense Boys moet het vooral met jonkies doen, zeker nu een aantal basiskrachten in de lappenmand zitten. Trainer Van den Berg gunde dit keer de 18-jarige Mike Bavelaar een plaats in zijn basisformatie. Hij deed het uitstekend op de as, al moest hij zich vooral tot verdedigen beperken. In de tweede helft kregen ook de 16-jarige Said Hamulic weer een  aantal speelminuten én debuteerde de 18 lentes tellende Ramon Aronius. Stuk voor stuk talenten, dat lieten zij zien. De wedstrijd was het aankijken dan ook zeker waard, maar ook was duidelijk dat tegen door de wol geverfde voetballers als die van Leonidas, er meer komt kijken dan talent alleen.

Zoals al opgemerkt was Leonidas simpelweg een maatje te groot. De 0-1 viel al na twaalf minuten en was op dat moment zeker niet onlogisch. Datzelfde gold voor de 0-2 een kwartier na de pauze, opnieuw na een netjes uitgespeelde aanval. Vlak voor rust kreeg Patrick Krop de enige echte kans voor de thuisploeg. Hij kopte vrijstaand te zacht in, waardoor de keeper de bal makkelijk kon tegenhouden. Verder lukte het de Boys niet om de mannen in Rotterdamse dienst nerveus te maken. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!