Alphense Boys in middenmoot van Hoofdklasse A

Oktober was geen goede maand voor Alphense Boys, met vier nederlagen op rij en een negatief doelsaldo van 13-1. Maar in Sneek hadden de roodwitten aan één goal genoeg voor de drie punten. Thijs Hoogenboom was de matchwinner. De Boys staan nu weer mooi in de middenmoot van de Hoofdklasse A.

Alphense Boys had de driepunter nodig om weer het vertrouwen terug te krijgen, dat de club als debutant op dit niveau echt wel het niveau in de hoofdklasse aan kan. De spelers bewezen dat al in de eerste vier speelronden, toen 9 punten werden vergaard. Maar vier keer verlies op rij gaat geen enkele ploeg in de koude kleren zitten. De overwinning in Friesland zorgde daarom voor blijdschap en opluchting. Op de zege viel weinig af te dingen, maar het bleef tot de laatste tel spannend omdat het niet lukte SWZ Boso Sneek al vroeg op deze middag op een onoverbrugbare achterstand te zetten.

Die kansen waren er vóór rust al. De Boys startte opnieuw met de 18-jarige A-junior Mike Bavelaar in de basis, als verdedigende middenvelder. Voorin was Stanley Mailoa terug van een korte blessureperiode. In de tweede helft keerde ook Christian Ortega weer terug binnen de lijnen, eveneens na een afwezigheid van enkele weken.

Na een aftastend eerste kwartier was de eerste niet te missen mogelijkheid er voor Thijs Hoogenboom; hij mikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Even later kreeg Patrick Krop een vrije loop richting SWZ-keeper Klaas Boersma, toen hij op een dieptepass van Thom Nouwens aan buitenspel ontsnapte. De goalie won het één tegen één duel. In de 34-ste minuut moest Boersma zich wél gewonnen geven. Dit keer glipte Hoogenboom door de buitenspelval – ook dit keer was Nouwens de man van de pass - en de spits rondde ‘strak’ af.

Zo strak, dat de bal via onderkant lat en een ijzeren beugel hard weer het veld in stuiterde en diverse spelers, bezoekers en zelfs scheidsrechter Kaper niet eens konden zien dat de bal in het doel was gevlogen. Terwijl Hoogenboom stond te juichen, was Sneek – in de veronderstelling dat de bal van de at terug was gekomen in het veld - zelfs al in de tegenaanval gegaan. Assistent-scheidsrechter Hindriks maakte iedereen duidelijk dat het inmiddels toch echt 0-1 was.

Weinig kansen voor Sneek

Tegenover deze kansen stond er voor rust één van Sneek, van Wesley Tankink en die werd verijdeld door het uitschuifbeen van de goed spelende Bas van Zoest. Stanley Mailoa was na de pauze als eerste speler dichtbij een doelpunt. Zijn vlammende schot verdween rakelings over. Daarna brak een fase aan dat Alphense Boys ‘terug’ moest. Eerst nog zonder in problemen te komen. Maar toen braken ineens minuten aan, waarin Boys-keeper Tim van der Linden twee keer hulp kreeg van paal en lat. Tankink kopte de bal op de kruising. Harvey de Boer zag dat zijn schot buiten bereik van de Boys-doelman tegen de paal kwam en terug het veld in caramboleerde.

Tussendoor had De Boer wegens een verbale uitspatting geel gekregen. Dat zou hem én heel Sneek duur komen te staan. Kort na zijn paalschot onderbrak de middenvelder onreglementair een uitbraakpoging van de Boys en dat leverde hem andermaal geel op, en dus rood. Het brak het geloof bij de thuisploeg, die vanaf dat moment alleen maar blij kon zijn dat de Boys verzuimde de score op te voeren. Omdat grote kansen voor onder andere Patrick Krop en de ijverige Arjan Ouwendijk geen 0-2 opleverden, moest de Boys tot het einde op blijven passen. En dat deden ze.

Met 9-12 staat Boys 1 nu goed in de middenmoot, al zijn de onderlinge verschillen klein. Zowel naar boven als naar beneden. Komende zondag is Achilles 1894 op het eigen sportpark De Bijlen de volgende tegenstander.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!