Alphense Boys speelt gelijk tegen Achilles

Op basis van het percentage balbezit en enkele goede kansen (na rust) had Alphense Boys kunnen en misschien wel moeten winnen van Achilles 1894. Maar de gasten uit Assen dachten er waarschijnlijk precies hetzelfde over. Zij hadden voor rust meer goals kunnen maken en kregen vlak voor tijd óók nog een kans op de winnende goal.

Uiteindelijk had iedereen wel vrede hebben met de 1-1. Een punt pakken tegen de nummer drie van de ranglijst (aan het begin van de middag althans), dat is op zich niet verkeerd voor de Boys. De formatie van scheidend trainer Aad van den Berg deed overigens niets onder voor de oudste club uit Drenthe. Vorig seizoen waren beide teams nog eersteklasser en ze hadden in de Hoofdklasse allebei een goede start. Zondagmiddag op De Bijlen waren ze ook echt aan elkaar gewaagd. De Boys – waar de 16-jarige Said Hamulic voor het eerst een basisplaats had als vervanger van de geblesseerde Stanley Mailoa - mocht veel aan de bal zijn, maar werd voor rust niet één keer echt gevaarlijk. Voornaamste oorzaak: te veel passes kwamen niet op de goede plaats van bestemming aan.

Achilles was dreigend

Achilles was in de omschakeling wél steeds dreigend. Het miste na zo’n tien minuten twee kansen op een rij om op voorsprong te komen. Eerst was het keeper Tim van der Linden die dat voorkwam en even later schoof David Modderman in kansrijke positie voorlangs. De goals voor de bezoekers kwam er in de 18-de minuut alsnog en dat was in die fase niet onlogisch. Ids Hannema was degene die met een verwoestende uithaal raak schoot. Een minuut later claimde Alphense Boys een strafschop. Thijs Hoogenboom werd inderdaad lichtelijk omver geduwd, maar de goed leidende arbiter Eijgelsheim – hij debuteerde in de hoofdklasse - vond het geen penalty waard. Daarmee zijn de hoogtepunten uit de eerste helft wel genoemd.

Na de rust was Alphense Boys de bovenliggende partij

Na de pauze was Alphense Boys de bovenliggende partij en had de mede-promovendus weinig meer te vertellen. Na een kwartier leidde dat tot de verdiende gelijkmaker. Een indraaiende vrije trap van Thom Nouwens werd door Patrick Krop met het hoofd verlengd en daar had Achilles-keeper Morten Otto geen verweer tegen. Het was alweer de achtste goal van de Boys-spits dit seizoen. In de direct daarop volgende minuten was Alphense Boys tot twee keer dichtbij tenminste nog een treffer. Arjan Ouwendijk zag zijn inzet in de korte hoek echter gekeerd worden en Thijs Hoogenboom kwam van dichtbij ook niet tot scoren. Dat gold eveneens voor de zojuist ingevallen Pepijn Kooij, die als sluitstuk van een prima aanval zijn geplaatste bal net naast de kruising zag verdwijnen.

Met de schrik vrij

Vlak voor tijd leek Achilles’94 toch nog de volle buit te pakken. Een vrije trap werd snel genomen, doelman Van der Linden werd omspeeld en de Assense invaller Jean Pierre N’Gouan behoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te tikken. De complete Achilles-bank rende al juichend het veld in, maar de bal rolde op een nagenoeg onmogelijke manier via de paal voorlangs. Eigenlijk was dat wel terecht, want een Boys-nederlaag zou onrechtvaardig zijn geweest.