SV ARC opnieuw terug op gedeelde eerste plaats

Het leek een heel moeilijke middag te worden voor ARC op het sterk verouderde kunstgras van Aalsmeer, de nummer drie op de ranglijst. In het eerste half uur was de thuisploeg namelijk absoluut de beter voetballende ploeg en kwam ARC er niet aan te pas.

Tot overmaat van ramp viel sterkhouder Maurits Splinter geblesseerd uit. Van lieverlee wist de formatie van Mark Evers, met Daan van Leeuwen als invaller voor Splinter het Aalsmeerse, soms te stevige, spel steeds meer te ontregelen en kwam de ploeg zelf ook aan aanvallen toe. Toch kwam de 0-1 na achtendertig minuten enigszins uit de lucht vallen. Luuk Samsom nam de bal technisch hoogwaardig aan, bediende Stefan den Horder en die wipte het projectiel handig over de twijfelende keeper in het net.  Enkele minuten verder kreeg een nieuwe knappe balbehandeling van Samsom geen succesvol vervolg, maar duidelijk was wel dat de gasten helemaal terug in de wedstrijd waren.

Na de pauze
Na de pauze werd steeds duidelijker dat ARC voor deze tegenstander echt niet al te veel ontzag hoefden te hebben, maar toch stond het na acht minuten gelijk. Youri Duisterhof verkeek zich op een pass en Lilinho Martins strafte die fout genadeloos af. Ondanks het lichte Alphense overwicht was de grootste kans  voor de gastheren, maar Luuk Samsom was even mee naar achteren gekomen en haalde de bal van de doellijn. Toen stond het echter inmiddels al 1-2. Vijf minuten na de gelijkmaker had Robin de Heij voor de tweede keer doelman Nick van der Wiel laten vissen. Opnieuw had de eeuwige knokker Stefan den Horder een groot aandeel in de hernieuwde voorsprong, zijn passje was even slim als precies. Op aangeven van Daan van Leeuwen liet Jop Knoester nog een stevige scoringskans onbenut en bleef het bij die 1-2, temeer omdat Aӓron Balk in minuut negenennegentig (!) nog een heel nuttige redding verrichtte.

Van echt klasseverschil was in deze wedstrijd geen sprake, maar de drie punten waren zeker niet gestolen. Overigens lijkt de blessure van Maurits Splinter vrij ernstig. Zaterdag 2 december op sportpark Zegersloot: ARC tegen Sportlust’46. Komt dat zien!     

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.