Alphense Boys houdt zondag punten binnenboord

Alphense Boys mocht blij zijn met Purmersteijn als tegenstander. De ploeg, die net als de Boys vorig jaar nog in de Eerste Klasse speelde, doet het niet goed in uitwedstrijden. Alphense Boys kreeg zondagmiddag nauwelijks kansen, maar scoorde wel twee keer: 2-0.

Het is inmiddels twee maanden geleden dat de Alphense Boys een thuiswedstrijd won. Tegen Purmersteijn was het tot de slotfase zéér de vraag of het zou lukken de drie punten binnenboord te houden. Belangrijke punten, om weg te raken van de gevarenzone in de Hoofdklasse.

Slechte eerste helft
Vooral in de eerste helft had de equipe van scheidend trainer Aad van den Berg weinig in te brengen. De gasten voetbalden beter en kregen enkele grote scoringskansen. Een vrije kopkans ging over en in de 20-ste minuut was zelfs keeper Tim van der Linden na een misverstand in de defensie al gepasseerd. Yassin el Yaakoubi hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te koppen, maar deed dat iets te zacht, waardoor Evert Baumann de bal toch nog voor de lijn weg kon halen.

Doelpunt Krop
Tien minuten later lag het projectiel opeens en tegen de verhoudingen in aan de kant van de Alphense Boys wel in het net. Raychelo Fecunda liep iedereen er uit, inclusief Romeo Fecunda (geen familie) van de tegenpartij. Hij besloot zijn indrukwekkende solo met een slim passje op Patrick Krop (foto) en die rondde koelbloedig af. Daarmee scoorde hij zijn negende competitiegoal. Niet veel later stond het bijna gelijk, maar de inzet van El Yaakoubi raakte de buitenkant van de paal.

Meer energie
In de tweede helft was geen sprake meer van een Purmerends overwicht. Alphense Boys pakte met meer energie aan, maar tot echt grote kansen leidde het nieuwe elan niet. De Boys-defensie, inclusief doelman Van der Linden, had de wedstrijd behoorlijk onder controle. Tot twee minuten voor het einde bleef echter onzeker of de Boys de overwinning over de streep zou trekken. Toen besliste invaller Michael Amoafo de match.

Amoafo in de kruising
Amoafo - nieuwkomer in de Alphense selectie maar tot nu toe doorlopend geplaagd door blessures - maakte deze middag het tweede doelpunt. Toen de bal na een corner niet goed werd weggewerkt door Purmersteijn, nam hij die net binnen de zestienmeter droog op de slof. De bal verdween schitterend in de kruising: 2-0 en wedstrijd was beslist.

Veilige middenmoot
Dankzij de zege klimt Alphense Boys naar de zevende plek, in het gewenste linker rijtje, voorlopig veilig in de middenmoot. Volgende week zondag is RKAVV in Leidschendam de tegenstander.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!