Diede de Groot geeft prachtig jaar extra glans

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft met haar overwinning op de NEC Wheelchair Tennis Masters haar toch al prachtige seizoen nog van extra glans voorzien. De speelster van TV Nieuwe Sloot won zondag in Loughborough zonder een set af te staan de officieuze wereldtitel door haar grote rivale Yui Kamiji te verslaan.

Klasse apart
In de poulefase en de daaropvolgende halve finales bleken de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst een klasse apart. Voormalig kampioen Esther Vergeer keek vooraf al uit naar deze mooie finale: “Het is ontzettend moeilijk om een favoriet aan te wijzen. Diede zal het beste van zich zelf moeten laten zien om ‘de Japanse muur’ te breken”.

Diede startte in zowel in de eerste als de tweede set fantastisch, maar zag in beide sets de taaie Kamiji weer terugkomen. In de slotfase bleek de 20-jarige pupil van de Alphense trainster Amanda Hopmans telkens de sterkste in het eindspel. Diede: “Ik ben zo ongelofelijk blij met deze overwinning. Dat mijn naam straks met al deze mooie namen op de trofee komt te staan, maakt mij extra trots”. De overwinning op de Japanse was pas haar vierde zege in een serie van vijftien onderlinge duels en is gelijk een mooie opstap naar het doel van 2018: de nummer 1 positie veroveren.

Een geweldig jaar
Diede heeft sinds 2015 Nieuwe Sloot als thuisbasis voor haar trainingen. Sindsdien kan je spreken over een bliksemcarrière. Het talent uit Oudewater werkte zich in korte tijd op van de 36e naar de 2e positie op de UNIQLO wereldranglijst. Het hoogtepunt van 2017 was afgelopen zomer absoluut haar titel bij haar debuut op Wimbledon. Naast de Masters titel voor singles sleepte Diede aan de zijde van haar landgenote Buis afgelopen maand de Masterstitel voor dubbels in de wacht.  

Nominatie sporter van het jaar 2017
Afgelopen weekend werd de Groot ook nog eens verrast met een nominatie voor Paralympische sporter van het jaar 2017. Samen met Jeroen Kampschreur (zit-skiën) en Jetze Plat (paratriatlon) maakt zij kans op deze bijzondere titel. De Groot: “Ik ben bijzonder vereerd met deze nominatie en kijk uit naar het sportgala van 19 december. Het is spannend en leuk tegelijk om mij bij alle grote Nederlandse sporters te mogen voegen”. In de tussentijd verdedigt Diede nog haar Nationale titel tijdens de Nederlandse Loterij NK Tennis in Rotterdam.

Alle pijlen op 2018 gericht
Na enkele kleine festiviteiten in de decembermaand worden snel alle pijlen op het volgend jaar gericht. Coach Hopmans: “We doen alles stap voor stap. Je leest natuurlijk veel over de grote verwachtingen voor het nieuwe jaar, maar het is altijd afwachten hoe een sporter reageert op zo’n nieuwe status. Mijn gevoel zegt dat we op de goede weg zijn. Diede werkt in ieder geval erg hard en moet eerst maar eens genieten van dit succes.”

In januari reizen coach en pupil af naar Australië om daar voor de tweede keer deel te nemen aan de Australian Open. Met een goed resultaat kan Diede wederom een mooie slag maken om het gat naar de Japanse nummer 1 te dichten. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!