Advertorial Sport

Matige wedstrijd, maar wel drie punten voor ARC

Na twaalf minuten voetballen in Rijswijk tegen Te Werve stond het al 0-2 voor ARC. Dat zou dus wel eens de zoveelste grote nederlaag voor de debutant in de eerste klasse kunnen gaan worden.

Niet dus. De vierennegentig toeschouwers moesten niet alleen de ijzig koude wind trotseren, maar dienden zich ook nog eens tachtig minuten lang door een zeer matige wedstrijd heen bijten. Op twee leuke kansen voor de bezoekers na gebeurde er in de eerste helft weinig verheffends meer. En na de pauze al helemaal niet, met als uitzonderingen een knappe redding van keeper Aäron Balk en een prachtig doelpunt van invaller Matthijs de Oude in de slotfase. Niet best spelen, maar toch met 3-0 winnen, dan kan je gewoon kampioen worden.

Zeven minuten waren er gespeeld op het kunstgrasveld van Vredenburch, waar Te Werve onderdak heeft gevonden, toen de 0-1 al genoteerd kon worden. Een slecht weggewerkte bal belandde voor de voeten van Robin de Heij die de bal met een curve geplaatst in de verre hoek wilde mikken. Dat lukte, al gebeurde dat op miraculeuze wijze. Via de paal stuitte de bal het veld in, maar door een merkwaardig effect bij het aanraken van het kunstgras draaide de bal toch nog over de doellijn. De keeper stond erbij en keer ernaar.

Doelpunt twee vier minuten later was duidelijker. Met een linke beweging schudde Stefan den Horder na een fraaie dieptepass een verdediger van zich af om vervolgens ook nog eens beheerst de keeper het nakijken te geven. De Alphenaren verzuimden door te drukken en gingen mee in het niet al te beste spel van de gastheren.

In de tweede helft was de thuisclub minstens gelijkwaardig aan de gasten, maar eigenlijk kwam de voorsprong zelden in gevaar. En die ene keer dat een aansluitingstreffer toch dreigde stond Balk paraat. Zes minuten voor tijd was toch nog sprake van een heel mooi moment. Stefan den Horder zag dat invaller Matthijs de Oude wel heel erg veel ruimte had op links en speelde hem precies goed aan. De wijze waarop die doelman Kristan Stilting verschalkte was grandioos te noemen.

Leuk was nog wel de hernieuwde kennismaking met de voormalige ARC’er Rico Kogeldans. Hij viel al na een halfuur in voor een Otmane Mouhyieddine, een speler met een Alphense Boys-verleden.

Bovenaan in de eerste klasse veranderde er niets. Alle ARC-achtervolgers wonnen eveneens.

 


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.