Nieuws

« Vorige - Volgende »

G-voetballers Alphense Boys naar Special Olympics

13 februari 2018 - 13:03  •  reacties

G-voetballers Alphense Boys naar Special Olympics

Alphen aan den Rijn - Bij de Special Olympics komen zo'n 2.500 sporters met een verstandelijke beperking uit diverse sporttakken bijeen, waaronder voetbal. Deelname was al lange tijd een droom van Wim Nederend, die tot begin dit jaar coördinator was van het G-voetbal bij Alphense Boys. "Dit is zo'n mooi en groot evenement, wat duidelijk maakt hoe leuk en waardevol het is om te sporten, juist voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij Alphense Boys hebben we al zo’n dertig jaar G-voetbal, maar toch is het nog niet vanzelfsprekend voor gehandicapten om aan sport te doen. Ik vond dat wij daar bij moesten zijn", aldus Nederend.

Tijdens de Special Olympics Achterhoek 2018 worden 21 sporten aangeboden in veertien verschillende locaties, verspreid door de hele Achterhoek, zowel indoor als outdoor. Uiteraard is er ook een Special Olympics dorp, waar de sporters en hun begeleiders worden ondergebracht.

Nederend en zijn opvolger Pascal de Jager gaat samen met de begeleiders Thijs Jochems en Wouter Molenaar op zoek naar sponsors om kosten voor het verblijf in de Achterhoek te dekken. Dit leidde er recentelijk toe dat IT-dienstverlener Avantage zich als hoofdsponsor aan het G-voetbal bij Alphense Boys heeft verbonden. 

Special Olympics
Special Olympics is ontstaan op initiatief van Eunice Kennedy Shriver, de zus van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy (1921-2009). Zij begon in 1963 in de Verenigde Staten met het organiseren van zomerkampen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het succes van deze zomerkampen leidde in 1968 tot de oprichting van Special Olympics Incorporated. Deze organisatie is uitgegroeid tot ’s werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Fotograaf: PR Alphense Boys
Markt