Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys neemt het op tegen Jong Achilles'29

15 februari 2018 - 16:03  •  reacties

Alphense Boys neemt het op tegen Jong Achilles29

Alphen aan den Rijn - Het eerste elftal van Achilles'29 neemt de laatste positie in in de tweede divisie. Het eerste team en Jong Achilles'29 vallen onder de stichting Topvoetbal en staan dus enigszins buiten de vereniging. Onlangs werd deze stichting failliet verklaard en konden de salarissen niet meer worden betaald. Bijna alle spelers van het eerste elftal bedankten daarom voor de eer: geen geld, dan ook niet voetballen! Gevolg was dat nagenoeg het complete Jong Achilles werd overgeheveld naar het eerste. Best een vorm van competitievervalsing eigenlijk. Tot dat moment won zowel het eerste als Jong Achilles'29 geen wedstrijd meer, terwijl voor die tijd tien punten werden bijeen gesprokkeld.

Alphense Boys leidt verrassend het klassement van de tweede periode. Dat is wel een enigszins vertekend beeld vanwege het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden. Maar het kan zomaar gebeuren: nacompetitie spelen om promotie naar de derde divisie.

ARC krijgt visite van Westlandia, waarvan de uitwedstrijd met 1-0 werd gewonnen. De club uit Naaldwijk staat in het tweede jaar in de Hoofdklasse negende en is een keurige middenmoter. Degradatiezorgen zijn er niet en naar boven kijken is zinloos. Moet kunnen dus: weer drie punten aan het bijzondere totaal toevoegen! 

Fotograaf: Alphens.nl
Markt