Advertorial Sport

Alphense Boys verslaat zondag alsnog Achilles‘29

Het zag er aanvankelijk slecht uit voor Alphense Boys. In de uitwedstrijd van afgelopen zondag tegen Achilles’29 was het al snel 2-0. Pal voor het rustsignaal trok uitblinker Bas van Zoest de zaken recht naar 2-2. Uiteindelijk wonnen de Alphenaren met 2-4.

Niet eerder haalde Alphense Boys dit seizoen drie overwinningen op een rij. Bij Jong Achilles’29 in Groesbeek zag het er aanvankelijk ook niet naar uit dat het zou lukken om met een zege van het veld te stappen. De hekkensluiter nota bene van de Hoofdklasse A stond na een half uur met 2-0 voor en kreeg even later ook nog een man meer, na een rode kaart voor Boysmiddenvelder Christian Cabrera Ortega.

Een uur later was alles anders. Op slag van rust scoorde Bas van Zoest de aansluitingstreffer en in de tweede helft denderde de andermaal door Eli Wattimury gecoachte ploeg over de jeugdige thuisformatie heen. Aan het einde stond een klinkende 2-4 winst op het scorebord en was Alphense Boys ‘gewoon’ nog koploper in de tweede periode en stevig zesde in het klassement.

Natuurlijk wilde de Boys niet slap aan de wedstrijd beginnen, maar toch vlogen de ballen wel erg gemakkelijk uit of belandden ze vaak in de voeten van de tegenstander. “We waren niet genoeg geconcentreerd”, vond Wattimury, die na de slordige openingsfase wel zag dat zijn ploeg toch het heft in handen nam. Toen het eerste beste schot uit de tweede lijn van Thom Nouwens op de lat eindigde, dacht Alphense Boys het ritme te pakken te hebben. Wat kon er eigenlijk mis gaan nog? Genoeg, want tien minuten later stond het 2-0 voor de enthousiast voetballende thuisploeg.

Alphense Boys had een minuut of tien nodig om van die tegenslagen te bekomen. Pas in de 40-ste minuut werd door Ortega weer een bal op het doel van Achilles geschoten. Die zeilde net langs de kruising. Dat was het een na laatste dat de middenvelder deze middag mocht laten zien. Even later zette hij zijn voet hard in een duel met een tegenstander en mocht hij de rest van de wedstrijd vanaf de kant bekijken.

Desondanks zorgde dit moment ervoor dat de Boys ging doen waar het goed in is: goed voetballen en tegelijk hard werken voor elkaar. De ploeg werd hierbij aangemoedigd natuurlijk door de aansluitingstreffer, op slag van rust. Bij een vrije trap vanaf het middenveld ging de lange libero Bas van Zoest mee naar voren en hij toucheerde de bal precies genoeg om de Groesbeekse doelman te passeren.

De jacht op de gelijkmaker ging door in een jacht op de winnende goal. Ondanks dat Alphense Boys met tien man stond, bleef het overwicht groot en kon de 2-3 van Patrick Krop niet eens onverwacht worden genoemd. Omdat de marge klein was, bleef het spannend, totdat in de blessuretijd de bevrijdende treffer viel. Sven van Lunteren kreeg hem na goed doorzetten op zijn naam, al toucheerde een verdediger van Achilles de bal als laatste.

Komende zondag is RKHVV thuis de laatste tegenstander voor deze periode. Eerst is er dinsdagavond nog de bekerwedstrijd tegen zaterdag-hoofdklasser FC ’s-Gravenzande (20.15 uur, ook thuis).

 

Op de foto: uitblinker Bas van Zoest na afloop van de wedstrijd in gesprek met Studio Alphen.


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!