Advertorial Sport

Squash Alphen organiseert internationaal toernooi

Bij Squash Alphen gaat in april een lang gekoesterde wens in vervulling. Het Squash Alphen Open zal als een PSA Closed Satellite op de internationale kalender worden opgenomen, waardoor het toernooi grote aantrekkingskracht zal hebben op internationale topspelers.

Het toernooi is omgedoopt tot Alfa Open 2018 en zal worden gespeeld op 20 en 21 april. 

Bij Squash Alphen lijkt men al enige tijd de wind in de zeilen te hebben. Sinds de komst van de trainer Ken Flynn gaat het spelniveau enorm vooruit. In samenwerking met Marc Veldkamp zijn er afgelopen jaar grote stappen gezet om Squash Alphen in de top vijf van squashclubs in Nederland te krijgen. Beide heren vormen het hart van de toernooiorganisatie en kijken trots vooruit. Veldkamp: "Ik jaag al jaren op het binnenhalen van een PSA Closed Satellite en nu is het gelukt. We krijgen al aanvragen vanuit Pakistan en Engeland. Het deelnemersveld zal ongekend sterk zijn en daarmee zetten we Alphen mooi op de kaart."

Groots evenement
Het voorjaarstoernooi van de Alphense squashclub groeide onder leiding van Veldkamp de laatste jaren al uit zijn jasje. Club icoon Bert Dijkstra reikte de helpende hand door zijn bedrijf aan het evenement te verbinden. Dijkstra: "Ik squash al vanaf het allereerste begin bij Nieuwe Sloot en zie door de jaren heen hoe gedreven de mensen van de club een dergelijk evenement groot hebben gemaakt. Ik vind het geweldig dit toernooi een impuls te kunnen geven, zodat er straks op mijn club topsquash te zien is. Ook geweldig voor onze jeugd, toch?"

Met de sponsoring van Alfa Financial Services gaat het prijzengeld fors omhoog en wordt het met een extra speeldag een groots evenement. In vergelijk met tennis kan je dit toernooi vergelijken met een future, aldus de organisatie. 

Impuls voor de club
In de komende weken staat tijdens de jeugdtrainingen de Alfa Open 2018 centraal. Trainer Ken Flynn zal de jeugd warm maken voor dit mooie toernooi. Flynn: "Dit toernooi is een impuls voor onze club en voor onze jeugd in het bijzonder. Ook de landelijke topjeugd krijgt in eigen land de kans om de eerste stappen te zetten op de wereldranglijst."

Eén van die spelers is Sanne Veldkamp (PSA nr. 135) uit Aarlanderveen. Zij traint sinds deze maand weer in Alphen en wil met haar nieuwe coach Ken Flynn dit jaar haar intrede doen binnen de top 100. Naast Sanne zal ook Kim Are Killingberg namens Squash Alphen op het hoogste niveau deelnemen. De deelname van het jeugdige talent Carlijn de Zwijger zal afhangen van de sterkte van het deelnemersveld. Ook de Zwijger traint sinds deze maand weer op het vertrouwde nest, waarmee de komst van topcoach Ken Flynn al snel zijn vruchten afwerpt voor de enige squashclub in Alphen aan den Rijn.

Inschrijving
De inschrijving voor de Alfa Open 2018 is inmiddels geopend en naar verwachting zullen de onderdelen voor amateurs snel uitverkocht zijn. Op het hoogste niveau zullen er zowel bij de heren als de dames zestien professionals deelnemen. Alle topwedstrijden worden op de interactiveSquashbaan gespeeld, zodat squashliefhebbers via streaming de wedstrijden live op internet kunnen volgen.


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!