Advertorial Sport

Kilian Bouwhuis zet ARC - WVHEDW op zijn kop

Als een trainer in de rust drie spelers wisselt is hij op zijn zachtst gezegd ontevreden. Dat was Mark Evers dus halverwege ARC – WV-HEDW. Meer dan drie spelers wisselen in een wedstrijd mag niet, maar met zijn ingreep nam de trainer maatregelen die echt nodig waren.

De zo verrassende koploper zakte,niemand uitgezonderd, ver beneden de ondergrens en mocht blij zijn dat het na vijfenveertig minuten voetballen ‘slechts’ 0-2 stond. De bezoekers uit Amsterdam waren namelijk op alle fronten beter en feller. Zelfs de zo weinig doelpunten toelatende verdediging was het even behoorlijk kwijt. Na een zeldzame misser van Derek Prins raakte Youri Duisterhof de bal volledig verkeerd en met veen effect verschalkte hij zijn eigen keeper Aaron Balk. En toen Daniel Buijnink in de fout ging kon Danny Blom dat simpel afstraffen met de 0-2. Duisterhof voorkwam kort voor de pauze nog tot twee keer toe erger, maar dat er het nodige veranderd moest worden was voor iedereen wel duidelijk.

Na de rust

Die veranderingen kwamen dan ook. Mark Evers is een trainer die zijn vertrouwen in zijn mannen niet snel laat zakken, maar hij kon niet anders. Daan van Leeuwen, Daniel Buijnink en Robin de Heij werden geslachtofferd ten gunste van Kilian Bouwhuis, Max van der veer en Huib Oversloot. Laatstgenoemde kon vanwege trieste familie-omstandigheden niet tijdig aanwezig zijn en kon plaatsnemen op de bank. De omzettingen zouden alleraardigst uitpakken. Anderhalve minuut na de hervatting viel de aansluitingstreffer al. Twee invallers zorgden daarvoor. Oversloot zette voortreffelijk voor en Bouwhuis kopte steenhard in. Nadat Jop Knoester uit een vrije trap de bovenkant van de lat had geraakt zakte de thuisploeg toch weer wat in. Toen na een klein kwartier de 1-3 werd binnen geschoten door Jordy Dijkhuizen leek het alsnog over en sluiten voor de lijstaanvoerder.

Karakter

Vanaf dat moment werd echter karakter getoond en werd het toch nog een echte wedstrijd. De uiteraard naar voren geschoven Derek Prins was met een kopballetje dicht bij de 2-3, maar  die eer viel opnieuw de gretige invaller Kilian Bouwhuis ten deel. De situatie leek kansloos, maar dat woord kent hij niet. Op doorzettingsvermogen knalde hij fraai langs de ontzettend irritante keeper Jordy Hermans. En diezelfde Bouwhuis zette sportpark Zegersloot op zijn kop
door twee minuten voor tijd uit een mislukte voorzet van Luuk Samsom de 3-3 in de touwen te knallen, wat een invalbeurt zeg.

Arbiter Eren telde vijf minuten bij, volkomen logisch en eigenlijk nog te weinig en trok in die extra tijd nog rood voor Amsterdammer Jordy Dijkhuizen omdat hij Huib Oversloot liggende op het gras een stomp in zijn kruis gaf. Het had ook zomaar 4-3 kunnen worden, maar dat was toch al te dol geweest in deze krankzinnige wedstrijd.  Volendam won met 4-2 bij Sportlust’46 en is de Racing nu tot op twee punten genaderd. En het belooft een bijzonder interessant en spannend vervolg van deze merkwaardige competitie. 

 

 


Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.