Advertorial Sport

Running Blind Alphen viert het eenjarig jubileum

Running Blind Alphen viert het eenjarig jubileum. Een groepje van drie slechtzienden en blinden is vorig jaar gestart met een sportclubje om te kunnen hardlopen. Samen met vijf buddy's trainen zij iedere dinsdagmorgen bij AAV'36 met een gecertificeerde coach.

Running Blind Nederland heeft haar activiteiten verspreid over een aantal regio's in Nederland. De grotere afdelingen zoals Rotterdam, Amsterdam en Leiden sporten al met tien of meer visueel gehandicapten en even zoveel buddy's. Dat betekent dat bijvoorbeeld in Leiden iedere keer meer dan twintig mensen aan het hardlopen zijn.

Omdat voor de blinden en slechtzienden een te grote groep niet prettig is om te sporten, heeft een van de sportsters en een trainster van Leiden, met behulp van de Oogvereniging Nederland het initiatief genomen om een nieuwe afdeling in Alphen aan den Rijn te beginnen.

20 van Alphen
In een jaar tijd is er een groepje sporters en buddy's met groot enthousiasme gaan trainen. Slechtziende en blinde mensen hebben al gauw de neiging om zichzelf te onderschatten waar zij bijvoorbeeld fysiek nog toe in staat zijn.

"Toen wij een jaar gelden met de training begonnen, konden wij nog geen driehonderd meter aan een stuk hardlopen", vertelt Dick Rietveld, een van de blinde lopers. "Nu, een jaar later, hebben wij vijf kilometer zonder oponthoud hard gelopen bij de 20 van Alphen. Het gevoel dat ik tot zo'n sportieve prestatie in staat ben, geeft mij een euforisch gevoel; ik heb dat nog niet eerder meegemaakt", zegt hij met trots in zijn stem. "Bij de start, met al die juichende mensen, ik kreeg er kippenvel van. Wat een happening was dat."

Nieuwe aanwas
Dit kleine groepje van drie visueel gehandicapten wil er graag nog een paar sporters bij hebben. Wanneer nu één sporter ziek of verhinderd is, lopen zij maar met z'n tweeën en even zoveel buddy's. Mensen die visueel gehandicapt zijn maar fysiek goed uit de voeten kunnen, kunnen contact opnemen met 'buddy' Frank de Wijn via 06-52381890 of via de website


Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 09:26

Stichting Help Anders bundelt krachten met Nationaal Fonds Kinderhulp

Per 1 april heeft Stichting Help Anders een belangrijke samenwerking aangekondigd met het Nationaal Fonds Kinderhulp, met als doel om kinderen en jongeren in Nederland die in armoede leven nog effectiever te helpen. Als ondersteunende partner van Kinderhulp zal Stichting Help Anders nu aanvragen kunnen indienen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 20 jaar, wanneer er geen andere voorzieningen beschikbaar zijn.

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.