Nieuws

« Vorige - Volgende »

Liselotte van den Berg snelste Nederlandse in Rotterdam Marathon

10 april 2018 - 14:16  •  Ruud van Maurik  •  reacties

Liselotte van den Berg snelste Nederlandse in Rotterdam Marathon

Alphen aan den Rijn - Met deze tijd behaalde Liselotte haar persoonlijke doel (onder de 3 uur), verpulverde haar oude record met ruim 15 minuten en werd tevens de eerste AAV’36 atlete die binnen de 3 uur op een marathon wist te finishen.

Genietend van de omstandigheden en vol enthousiasme wist Liselotte in een iets te hoog tempo van rond de 4 minuten per kilometer (er was 4:10 afgesproken) de eerste 20 km af te leggen. Ook de volgende 10 km hield Liselotte deze snelheid nagenoeg vast en bleef in een uitstekend ritme lopen. Daarna begonnen zoals zo vaak op de marathon de moeilijke kilometers, waarbij de kilometertijden uiteindelijk opliepen naar 4:20 per kilometer rond kilometerpunt 40. Toch was het in de laatste 7 km dat Liselotte liet zien over meer dan alleen looptalent te beschikken. Met een enorme vechtlust en hele grote wilskracht werd het verval beperkt en kwamen de finish en de eindtijd van 2:53:03 in zicht. Groot was vervolgens de verrassing dat ze als beste Nederlandse het podium mocht betreden. 

Natuurlijk was Liselotte vandaag niet de enige AAV-loopster die in actie is gekomen. Er deden nog vele anderen mee, waaronder de lopers en loopsters van het AAV marathonproject. De individuele resultaten van al deze lopers en loopsters zijn terug te vinden op de website van de Rotterdam Marathon (http://www.nnmarathonrotterdam.nl/editie-2018/).

 

 

 

Fotograaf: PR AAV'36