Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys speelt gelijk tegen MSC in Meppel

16 april 2018 - 09:07  •  reacties

Alphense Boys speelt gelijk tegen MSC in Meppel

Alphen aan den Rijn - De woorden van waarnemend coach Eli Wattimury waren een schrale troost voor de Boys. De wedstrijd speelde zich ongeveer tachtig minuten af op de helft van de Meppelers, die met vijf verdedigers voor een zeer verdedigende aanpak kozen. Alleen in het tweede deel van de eerste helft lukte het MSC met enige regelmaat voor het Boysdoel te komen. Voor de rest was het hoofdzakelijk eenrichtingsverkeer, de kant op van MSC-keeper Richard Strijker. Toch hoefde deze goalie in de eerste helft bijna niet in actie te komen, omdat bij de Boys de eindpass vaak niet klopte of de voorzetten niet op de juiste plek landden.

In de 71-ste minuut kwma de thuisploeg aan de leiding. Zo ongeveer de enige kans die MSC in de tweede helft kreeg om op doel te schieten, werd door de behendige Justin Benjamins uitstekend benut. Van buiten het strafschopgebied krulde hij de bal fraai en buiten bereik van keeper Tim van der Linden in de kruising: 1-0.

Alphense Boys had toen al aanvallend gewisseld (Patrick Krop voor Arjan Ouwendijk) en waarnemend coach Wattimury zette er met Nathan Spaans nóg een aanvaller bij. Het offensief leidde tot kansen voor onder andere Bas van Zoest en de na dit seizoen afzwaaiende Evert Bauman, die echter net niet goed uitkwamen. In de extra minuten was keeper Strijker alert bij een vrije trap van Thom Nouwens, maar hij kon in de dying seconds niets uitrichten bij een corner van de Boys-aanvoerder. De bal zeilde voorbij de tweede paal en Bauman bracht die hard en laag voor het doel. Patrick Krop hoefde alleen maar zijn voet uit te steken voor de gelijkmaker.

Alphense Boys handhaafde zich met de puntendeling op de zesde plaats van de Hoofdklasse A en houdt in theorie nog kansen op plaatsing voor de nacompetitie. In de laatste vier wedstrijden van het seizoen moet dan nog wel een aantal plaatsen op de ranglijst worden gestegen om zo hoog mogelijk te eindigen. Een lastige opgave, maar de verschillen zijn klein en veel clubs in de subtop presteren zeer grillig.

Fotograaf: PR Alphense Boys
Alphense Boys.'
Alphense Boys

En van de grootste sportverenigingen in Alphen.