Nieuws

« Vorige - Volgende »

AZC synchroonzwemsters behalen goud in Raalte

13 mei 2018 - 22:17  •  Nanette Brokaar  •  reacties

AZC synchroonzwemsters behalen goud in Raalte

Alphen aan den Rijn - De ploeg van AZC zwom als een hecht team en dat werd gezien door de jury die de uitvoering met goud beloonde. Een mooie prestatie van Iris Florisson, Caithlin Reimer, Keyla Lammers, Mirjam Jochemsen, Puk van der Laan, Isa Turnhout, Merel Leuring, Fleur Valk en reserve Maggie Jiroutova! En dat op een landelijke wedstrijd waar 20 teams streden om een medaille. 

Maar niet alleen de ploeg was succesvol, ook de solo en de duetten hebben mooie uitvoeringen gezwommen en dat werd gezien door de jury! Uit de 17 solo’s behaalde AZC synchroonzwemster Merel Leuring de tweede plaats. Uit 31 duetten werden Merel Leuring en Floor Speckens (WVZ) tweede en was er een mooie vijfde plaats voor Isa Turnhout en Fleur Valk.

De wedstrijd vormt een mooie aanloop naar het Nederlands Kampioenschap onder de 15 jaar, de zogehete Synchro Beat, die op 16 en 17 juni gepland staat in Hoofddorp. Tijdens dit NK worden zwermsters zowel op techniek als op uitvoering beoordeeld. AZC komt tijdens het NK in actie met:

  • een duet en ploeg onder de 12 jaar
  • 2 solo’s, 2 duetten en een ploeg in de leeftijd tot 15 jaar
  • 3 vrije combinaties. 
Fotograaf: Marc Leuring