Nieuws

« Vorige - Volgende »

Overwinning van Alphense Boys 1 op Purmersteijn

14 mei 2018 - 08:50  •  reacties

Overwinning van Alphense Boys 1 op Purmersteijn

Alphen aan den Rijn - Purmersteijn en Alphense Boys konden vrijuit tegen elkaar voetballen, omdat ze hun oorspronkelijke doelstelling (handhaven) al enige weken geleden was bereikt. Het werd ook een open wedstrijd, met de thuisclub die – gezien hun klassement in de derde periode - de meeste drang naar voren had. Toch waren na ruim een kwartier de eerste grote kansen voor de Boys. Nadat Patrick Krop in de 14-de minuut al een keer gevaarlijk voorlangs had geschoten, was het snel daarna raak. Arjan Ouwendijk gaf een afgemeten pass op de spits, die de bal perfect aannam en fraai afrondde. De vreugde om de 0-1 was van korte duur, want na een te korte terugspeelbal stond Martijn van Oers enkele minuten later plotsklaps alleen voor Tim van der Linden. Van Oers kapte de keeper uit en schoof de bal in het lege doel: 1-1.

De thuisploeg maakte aanstalten om meteen door te drukken en kreeg enkele grote kansen op een rij. Scoren lukte Purmersteijn niet zo goed, deels was dat te danken aan Van der Linden, die op de doellijn ook nog een keer assistentie kreeg van Sven van Lunteren.

In de 34-ste minuut leidde Stanley Mailoa met een vlekkeloze aanname de 1-2 in. Hij gaf de bal na zijn actie aan Thom Nouwens, die vanuit de tweede lijn op de paal schoot. De rebound was voor Ouwendijk, die echter zelf niet helemaal in goede positie stond en toen Krop bediende. Die schoot voor de tweede keer raak. Ook de derde keer stond Krop op de goede plaats en schoot hij zijn seizoentotaal alweer naar het zeer respectabele aantal van vijftien treffers.

De 1-3 zege betekende dat Alphense Boys Purmersteijn in elk geval onder zich hield op de ranglijst. De zesde plaats is om te koesteren, wellicht zit er in de laatste twee speelronden zelfs nog een wat hogere klassering in. Ook in de derde periode doet de Boys na vandaag nog steeds mee.

Het is nog spannend welke clubs zich voor de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie zullen plaatsen. Voor het overige zijn de kaarten wel zo’n beetje geschud: SJC pakte dankzij een 2-1 zege bij concurrent Achilles 1894 de titel. Jong Achilles’29 en – zo goed als zeker – Heerenveen zijn de degradanten. DHC en SWZ Boso Sneek zijn op dit moment de clubs die zich voor de nacompetitie tegen degradatie moeten opmaken. 

Fotograaf: PR Alphense Boys
Alphense Boys.'
Alphense Boys

En van de grootste sportverenigingen in Alphen.