Advertorial Sport

Overwinning van Alphense Boys 1 op Purmersteijn

Alphense Boys, zo was de verwachting, zou een moeilijke middag krijgen bij Purmersteijn. Een van de beter voetballende ploegen uit de Hoofdklasse A, thuis pas één keer verloren deze competitie en bovendien in de race voor de derde periode. De Boys 1 stapte zondag echter met een 1-3 overwinning van het veld.

Purmersteijn en Alphense Boys konden vrijuit tegen elkaar voetballen, omdat ze hun oorspronkelijke doelstelling (handhaven) al enige weken geleden was bereikt. Het werd ook een open wedstrijd, met de thuisclub die – gezien hun klassement in de derde periode - de meeste drang naar voren had. Toch waren na ruim een kwartier de eerste grote kansen voor de Boys. Nadat Patrick Krop in de 14-de minuut al een keer gevaarlijk voorlangs had geschoten, was het snel daarna raak. Arjan Ouwendijk gaf een afgemeten pass op de spits, die de bal perfect aannam en fraai afrondde. De vreugde om de 0-1 was van korte duur, want na een te korte terugspeelbal stond Martijn van Oers enkele minuten later plotsklaps alleen voor Tim van der Linden. Van Oers kapte de keeper uit en schoof de bal in het lege doel: 1-1.

De thuisploeg maakte aanstalten om meteen door te drukken en kreeg enkele grote kansen op een rij. Scoren lukte Purmersteijn niet zo goed, deels was dat te danken aan Van der Linden, die op de doellijn ook nog een keer assistentie kreeg van Sven van Lunteren.

In de 34-ste minuut leidde Stanley Mailoa met een vlekkeloze aanname de 1-2 in. Hij gaf de bal na zijn actie aan Thom Nouwens, die vanuit de tweede lijn op de paal schoot. De rebound was voor Ouwendijk, die echter zelf niet helemaal in goede positie stond en toen Krop bediende. Die schoot voor de tweede keer raak. Ook de derde keer stond Krop op de goede plaats en schoot hij zijn seizoentotaal alweer naar het zeer respectabele aantal van vijftien treffers.

De 1-3 zege betekende dat Alphense Boys Purmersteijn in elk geval onder zich hield op de ranglijst. De zesde plaats is om te koesteren, wellicht zit er in de laatste twee speelronden zelfs nog een wat hogere klassering in. Ook in de derde periode doet de Boys na vandaag nog steeds mee.

Het is nog spannend welke clubs zich voor de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie zullen plaatsen. Voor het overige zijn de kaarten wel zo’n beetje geschud: SJC pakte dankzij een 2-1 zege bij concurrent Achilles 1894 de titel. Jong Achilles’29 en – zo goed als zeker – Heerenveen zijn de degradanten. DHC en SWZ Boso Sneek zijn op dit moment de clubs die zich voor de nacompetitie tegen degradatie moeten opmaken. 


Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.