Nieuws

« Vorige - Volgende »

Winnen van XerxesDZB kan doorslaggevend zijn

17 mei 2018 - 14:47  •  Theo van Egmond  •  reacties

Winnen van XerxesDZB kan doorslaggevend zijn

Alphen aan den Rijn - ARC staat in klasse 1A momenteel tweede achter de gedoodverfde kampioen Volendam met twee punten voorsprong op Xerxes. Als de Racing verliest gaan de Rotterdammers over ARC heen en lijkt de ploeg van Mark Evers 'slechts' derde te worden. Dat zou jammer zijn, want om via de nacompetitie dan alsnog de Hoofdklasse in te moeten zullen dan drie wedstrijden van het toetje moeten worden gewonnen. Er wordt dan begonnen met een thuiswedstrijd, gevolgd door eventueel twee uitbeurten.

Indien ARC gewoon tweede blijft, een gelijkspel lijkt met een thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft nog voor de boeg, voldoende. Dan immers zijn twee duels in de nacompetitie winnen, eerst uit, genoeg voor promotie.

In Alphen werd XerxesDZB destijds compleet van de mat gespeeld, ARC won verrassend gemakkelijk en met overtuigend spel met 4-0. Er is daarna echter bij beide clubs het nodige veranderd qua resultaten. De Rotterdamse club, die in het grijze verleden veel beroemde voetballers in de gelederen had, moet echter ook om een andere reden eigenlijk nog winnen. De club is hard op weg om de derde periodetitel te pakken, maar kan bij verlies tegen ARC zowel die titel als de derde plaats nog aan Forum Sport kwijtraken.

Het doelsaldo van XerxesDZB is ten opzichte van ARC drie doelpunten beter. Eigenlijk vier, want bij een gelijk doelsaldo bepaalt het aantal gescoorde doelpunten wie er hoger eindigt in het eindklassement. Xerxes verloor dit seizoen op eigen veld alleen van Sportlust’46 en speelde gelijk tegen Forum Sport. Alle andere wedstrijden op Sportpark Faas Wilkes werden gewonnen.

Volgende week resteert voor die club nog een duel in Amsterdam tegen WV-HEDW. Tweede blijven, daar gaat het dus zaterdag om voor Evers en zijn manschappen. Hoewel er uiteraard toch nog met een schuin oog naar de bovenste plaats wordt gekeken, maar dat Volendam tegen achtereenvolgens Westlandia en Zwaluwen’30, clubs die nergens meer om spelen, meer dan drie punten gaat verspelen daar rekent natuurlijk niemand op.

Fotograaf: Alphens.nl
Tags: arc
Markt
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit