Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys 1 'uitgespeeld' met gelijkspel

21 mei 2018 - 13:27  •  Alphense Boys  •  reacties

Alphense Boys 1 uitgespeeld met gelijkspel

Alphen aan den Rijn - De laatste en tevens verste uitwedstrijd komende zondag bi Achilles 1894 in Assen gaat wat Alphense Boys betreft nergens meer om. Bij een overwinning van de Boys op Sneek, zo bleek achteraf, zou de wedstrijd in de hoofdstad van Drenthe nog een geweldige kraker zijn geworden. Met als inzet de winst in de derde periode. Maar daar komt het dus niet van. Halverwege de wedstrijd met de Friezen lagen de roodwitten nog wel op koers. De eerste helft was alleraardigst, ook al kwam het volledig in geel geklede Sneek Wit Zwart vroeg in de wedstrijd op voorsprong.  Na een misverstand tussen keeper Tim van der Linden en Evert Bauman kon Gerben Visser simpel  inkoppen.

Maar de Boys voetbalde in de eerste helft veel gemakkelijker dan Sneek en boog de achterstand tamelijk eenvoudig om, met bij vlagen uitstekend voetbal. De gelijkmaker bleef dan ook niet lang uit. In de dertiende minuut schoot Thijs Hoogenboom na een goede aanvalsopzet op een geweldige manier de 1-1 in de kruising. Sneek oogde zwak. De gasten die met de spelersbus van Heerenveen naar Alphen waren gereisd, hadden helemaal niets in te brengen.

Enkele minuten na de gelijkmaker stond Arjan Ouwendijk aan het eind van een aanval van Barcelona-allure, maar hij krulde naast. De logische 2-1 kwam er toch en weer was het Hoogenboom die raak schoot, deze keer na goed doorzetten en met een beetje geluk. De bal rolde na een kluts met keeper Klaas Boersma het doel in. Wel de zevende competitietreffer voor Hoogenboom. Dat het bij tot de rust bij deze kleine voorsprong bleef, was een klein mirakel.

Na de pauze was sprake van een totaal ander spelbeeld. Het spel van de thuisploeg werd steeds slordiger. De Boys voetbalde op de automatische piloot en gaf Sneek, vechtend tegen degradatie, het gevoel dat er wellicht toch het nodige te halen viel op De Bijlen. Het was wachten op de goal en die kwam ook. De 2-2 van Alwin Velds was op dat moment verdiend.

Nu werd Alphense Boys een beetje wakker, maar echt overtuigend werd het toch niet meer. Patrick Krop kreeg in de extra tijd nog wel en enorme kans op de winnende, maar hij kopte veel te slap in. In de slotseconden leken de bezoekers nog met de volle winst weg te gaan. De bank spong al juichend op, maar keeper Tim van der Linden wist de bal met een geweldige redding  toch nog net uit het doel te houden.

Komende zondag valt er voor de Boys in Assen dus niets meer te winnen. Het is nog wel mogelijk om één plaats in het klassement te klimmen, van de zesde naar de vijfde plaats. Bij verlies zou de Boys ook nog op de zevende plaats kunnen belanden. Achilles 1894 heeft winst nodig om de derde periode te winnen.

Fotograaf: PR Alphense Boys
Markt