Nieuws

« Vorige - Volgende »

AZC Alphen wint na jaren het landskampioenschap

26 mei 2018 - 20:54  •  reacties

AZC Alphen wint na jaren het landskampioenschap

Alphen aan den Rijn - De strijd om het landskampioenschap ging tussen AZC Alphen en UZSC Utrecht. De twee finalisten speelden om een 'best of three'. De eerste wedstrijd werd vrijdagavond door AZC in Utrecht gewonnen met 8-6. De tweede wedstrijd was in het thuisbad van AZC en werd gewonnen met een groot verschil in doelpunten. Halverwege de wedstrijd was het 5-2. De eindstand werd 10-4.

AZC neemt afscheid van Ron van der Wildt als hoofdcoach. Deze positie gaat nu naar Nemanja Stevanovic die afgelopen jaar naar Alphen aan den Rijn werd gehaald. Van der Wildt had vijf jaar geleden als doelstelling om AZC weer naar de top te brengen. Internationaal lukte dan (nog) niet. In Nederland is AZC voor de zoveelste keer in haar geschiedenis, maar wel na een pauze van vele jaren, inderdaad terug aan de absolute top met zowel de beker als de landstitel. Het is de dertiende dubbel in de geschiedenis van AZC.

Bij waterpolo valt de pauze tussen de tweede en derde periode. Elke periode duurt acht minuten daadwerkelijke speeltijd. Er mag voortduren worden gewisseld. Bij overtredingen volgt een korte uitsluiting, dan ontstaat de manmeer situatie waaruit vaak wordt gescoord. Hierdoor zijn de wedstrijden vaak erg snel, spectaculair en spannend.

Op de foto: de complete selectie van AZC Alphen / vertrekkend hoofdcoach Ron van der Wildt

 

Fotograaf: PR AZC