Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vier medailles voor synchroonzwemsters van AZC

18 juni 2018 - 11:47  •  Nanette Brokaar  •  reacties

Vier medailles voor synchroonzwemsters van AZC

Alphen aan den Rijn - Bij de Synchro Beat wordt het eindresultaat bepaald door de techniekwedstrijd op zaterdag en de uitvoering op zondag. Beiden tellen voor vijftig procent mee. Bij het NK Vrije combinaties tellen alleen de uitvoeringspunten. AZC heeft op alle onderdelen goed gepresteerd.

Merel Leuring van AZC is samen met haar duetpartner Maria Lorenzini van ACZ Nederlands Kampioen geworden met hun duet in de Age II categorie (tot 15 jaar). Dit was niet de enige medaille voor Merel Leuring. Naast haar gouden medaille, heeft zij ook een zilveren medaille voor de techniekwedstrijd en een zilveren medaille voor haar solo-uitvoering gewonnen.

Voor de ploeg van AZC in de Age II categorie werd het heel spannend, maar hun harde werken en strakke uitvoering werd beloond. Zij mogen zich derde van Nederland noemen. Maggie Jiroutova, Mirjam Jochemsen, Puk Van Der Laan, Keyla Lammers, Merel Leuring, Caithlin Reimer, Isa Turnhout, Fleur Valk en reserve Iris Florisson zijn superblij met hun bronzen medaille. Isa Turnhout en Fleur Valk zwommen in dezelfde categorie een duet en werden daarmee vijfde. Isa Turnhout zwom als soliste (categorie Age II) naar een mooie zesde plek. 

Ook de meiden van de ploeg van de Age I categorie (tot 12 jaar) hebben heel goed gepresteerd en mogen trots zijn, zij zijn namelijk vierde van Nederland geworden. Een knappe prestatie van Meike Bader, Anne Bloom, Esmee van Est en Belle Turnhout! Bovendien vormen Anne Bloom en Belle Turnhout samen een duet en zwommen zij zich naar een achtste plek.

AZC was met drie uitvoeringen vertegenwoordigd bij het NK Vrije Combinatie: het age II niveau, junioren/senioren niveau en het masterniveau. De meiden van AZC hebben prachtige resultaten neergezet met een vijfde, zevende en vijftiende plek! 

Al met al een zeer spannend, geslaagd, sportief en ook gezellig weekend, waarbij we als AZC-Synchroon trots terugkijken op de prestaties van onze zwemsters!

Fotograaf: Nanette Brokaar
AZC.'
AZC

AZC is de zwemvereniging van Alphen aan den Rijn.