Advertorial Sport

Internationaal rolstoeltennistoernooi bij Nieuwe Sloot

Tenniscentrum Nieuwe Sloot is opnieuw gastheer van een internationaal rolstoeltennistoernooi. Van 23 tot en met 26 juli komen 23 jeugdige internationale talenten naar Alphen aan den Rijn om deel te nemen aan het Johan Cruyff Foundation Junior Camp, editie Europe.

Het Junior Camp is een internationaal evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd onder auspiciën van de Internationale Tennis Federation (ITF). De deelnemers zijn 12 tot 18 jaar oud en gelden in hun land als grote talenten voor de toekomst. Na hun aankomst op zondag 22 juli zullen de deelnemers uit België, Japan, Kroatië, Litouwen, Nederland, Oostenrijk, Rusland en Turkije van maandag tot en met donderdag onderlinge wedstrijden spelen, waarbij punten te verdienen zijn voor hun ITF ranking.

Johan Cruyff Foundation 
De Johan Cruyff Foundation is al 14 jaar naamgever van dit ITF evenement. Nu het Junior Camp in Nederland plaatsvindt, zorgt de foundation voor extra ondersteuning. De Johan Cruyff Foundation heeft als missie zoveel mogelijk jeugd vooruit te brengen door beweging. Door middel van projecten gericht op sport en spel stimuleert de Cruyff Foundation jeugd met of zonder beperking in beweging te komen. Dit doet de Foundation onder andere met Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. 

Naast de steun van de Cruyff Foundation kan het evenement bij Nieuwe Sloot rekenen op warme bijdragen van Fysio Alphen, Lijntjes Grafische Vormgeving, Mimprove! Interim & Change, en Tennisvereniging Nieuwe Sloot.

Diede de Groot
Toernooidirecteur Ingeborg Houdijk van Tenniscentrum Nieuwe Sloot: "Naast de trainingen en wedstrijden zorgen we voor entertainment voor de deelnemers. Het wordt een onvergetelijke week voor de kinderen, hun coaches en de ouders. En natuurlijk ook voor het publiek bij de wedstrijden."

Ook nummer 1 van de wereld Diede de Groot zal acte de présence geven. Mede door het winnen van de Wimbledon titel 2017 is zij het grote voorbeeld voor menig rolstoeltennisser.

Nieuwe Sloot
Met 12 binnenbanen en 14 buitenbanen is Nieuwe Sloot uitermate geschikt voor het organiseren van grote toernooien. Sinds de organisatie van de Wereldkampioenschappen Rolstoeltennis voor Landenteams in 2014 heeft Nieuwe Sloot een warme band met de KNLTB en de Esther Vergeer Foundation. Naast Diede de Groot trainen inmiddels negen jeugdige rolstoeltennissers wekelijks op de banen van het Alphense tenniscentrum. Een van deze spelers is door de KNLTB geselecteerd voor deelname aan het Junior Camp.


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.