KNVB introduceert innovatieve amateurcompetitie

Vanaf 2 oktober spelen tien topamateurclubs in de Future Rules Football League. ARC en Alphense Boys nemen beide deel aan deze competitie. KNVB meldt dat in deze competitie gespeeld wordt met aangepaste spelregels.

De nieuwe regels zijn ontwikkeld om de wedstrijden aantrekkelijker te maken voor spelers en kijkers. Ook moeten deze spelregels het spel eerlijker maken en de arbitrage ondersteunen. De regels hebben betrekking op de self-pass, intrap en de invoering van tijdstraffen. Bij geel moet de speler er vijf minuten uit, bij rood geldt ook vijf minuten straf én deze speler moet verplicht gewisseld worden.
 
De competitie wordt gespeeld door tien topamateurclubs uit het westen van Nederland: ARC, Alphense Boys, FC Lisse, Westlandia, Katwijk, Quick Boys, VVSB, Rijnsburgse Boys, AFC en de Koninklijke HFC. Zeven maanden lang is eens per maand een speelronde. Een speelronde bestaat uit vijf wedstrijden. Het doel van de innovatieve competitie is het onderzoeken van de toegevoegde waarde van de spelregelwijzigingen. "Alle wedstrijden worden vastgelegd en gecodeerd, op die manier verzamelen we veel objectieve data. Bovendien worden alle betrokkenen geïnterviewd in focusgroepen. Ook hun bevindingen worden vastgelegd", aldus KNVB-directeur Gijs De Jong.
 
FOX Sports meldt dat de KNVB de ambitie heeft om deze regels bij positieve uitkomst in officïele wedstrijden te gaan testen. Eerst worden wel de bevindingen, meningen en data overgedragen aan IFAB en FIFA.
 
De Future Rules Football League start 2 oktober dit jaar.

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.