Alphense Boys overklast ‘Angstgegner’ Leonidas

Alphense Boys maakte zondagmiddag met een klinkende overwinning de valse competitiestart van vorige week meer dan goed. Leonidas, nota bene de club waarvan de Boys in de afgelopen jaren meestal verloor, werd in eigen huis met 4-1 verslagen en dat had ook zo maar 7-1 of 8-1 kunnen zijn. Vooral na rust was Boys 1 heer en meester.

In maart 2010, acht jaar geleden dus, was de laatste keer dat Alphense Boys aan het Erasmuspad wist te winnen. Dat was in de Eerste Klasse. Het werd toen 0-3 met onder meer een goal van de huidige assistent-trainer Eli Wattimury (de 1-0). Hoofdtrainer Hein van Heek grapte nu na afloop ‘dat hij nog nooit van Leonidas had verloren’, maar hij had daar dan ook nog nooit tegen gespeeld. Ja, hij had wel van spelers gehoord dat Leonidas de afgelopen jaren steeds een maatje te groot bleek. Dit keer was het helemaal andersom. Op de openingsfase na, waarin de Boys een beetje zoekende was, overklasten de roodwitten de blauwwitten.

Het is al vaak gezegd afgelopen weken, dat Alphense Boys sterker is geworden met de komst van onder andere Niklas Blesgraaf en Lilinho Martens. Door omstandigheden stonden beide nieuwkomers vorige week niet in de basis, vandaag wel. En vooral ook in de breedte is de Boys sterker geworden. Toen in het laatste kwartier Wessel Meiring, Thijs Hoogenboom en Mike Bavelaar waren ingevallen, bleef Alphense Boys ‘gewoon’ goed voetballen en grote kansen krijgen.

Zoals aangegeven begon Alphense Boys niet meteen goed, maar na pakweg een kwartier verplaatste het spel zich toch vooral naar de helft van de thuisploeg. Leonidas werd steeds minder tijd gegeven om lekker te combineren. Door vroeg te storen lukte het om het aanvalsspel van de thuisploeg te ontregelen. Leonidas kreeg halverwege de enige echte kans. Na balverlies op het middenveld kon Issam Ahmar el Hank vrij op Tim van de Linden aflopen, maar de aanvoerder mikte naast. Even later was Arjan Ouwendijk met een strak schot minstens zo dichtbij de openingstreffer. Zijn bal schampte de buitenkant van de paal.

Dit leken de enige wapenfeiten voor rust te worden, totdat vlak voor het pauzesignaal Pepijn Kooij een schot op doel loste. Geen geweldige uithaal, maar omdat de bal van richting werd veranderd stuiterde die wel het doel in: 0-1. Bij de volgende Boys-aanval was het zelfs bijna meteen 0-2, maar de vrijgespeelde Stanley Mailoa schoot te hoog op het nagenoeg lege doel. Het bleek uitstel van executie voor de thuisploeg, want binnen vijf minuten in de tweede helft lag de volgende bal toch in het doel. Pepijn Kooij was de aangever en clubtopscorer van de afgelopen seizoenen Patrick Krop stond op de juiste plek voor de afronding.

Een kwartier later eenzelfde situatie. Nu was Lilinho Martins zijn bewakers te snel af en ook hij kon vrij afleggen op Krop: 0-3. Door de 1-3 in de 70-ste minuut van Ibrahim El Morabit liet de Boys zich niet meer van de wijs brengen. Alphense Boys heerste tot het einde en kreeg nog een handvol kansen. Onder andere Hoogenboom en Meiring hadden hun invalbeurt makkelijk met een doelpunt kunnen bekronen, maar alleen Mailoa kwam nog tot scoren. Hij stond aan het einde van een zeer soepele combinatie over vier, vijf schijven, waarmee de Rotterdamse verdediging volledig werd uitgespeeld. Voor Mailoa was het toen een koud kunstje om af te ronden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.