Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphens Boys strandt op 2-2

16 september 2018 - 22:19  •  Gerard Haverkamp  •  reacties

Alphens Boys strandt op 2-2

Alphen aan den Rijn - “Als je bovenaan wilt meedoen, en dat willen wij, dan moet je deze wedstrijden winnen”, zei trainer Hein van Heek in de aanloop naar het duel met Minor. Als dat dan niet lukt, is dat een tegenvaller. Na een uur spelen zag het er goed uit voor de roodwitten. De eerste helft en ook het kwartier na rust, toonde de Boys zich de beter voetballende ploeg en de goal leek slechts een kwestie van tijd. Weliswaar kregen ook de gasten voor rust enkele riante mogelijkheden, vooral door te laconiek en te slordig verdedigen. Verder was vooral tegenhouden het parool voor Minor. Met enkele pittige overtredingen trachtte de visite met name het spel van Lilinho Martins Da Silva te ontregelen.

Uiteindelijk moest Alphense Boys een uur voetballen tot het doelpunt viel, waar niemand verbaasd over was. Het voorbereidende werk was van Wessel Meiring en Patrick Krop stond op de goede plek om af te ronden. Het leek een bevrijdende treffer, maar dat was niet het geval. Opeens bleek Minor wel degelijk aardig te kunnen voetballen en drie minuten later stond het alweer gelijk. Omar el Achkar mocht door de defensie slalommen en ook nog eens vrij probleemloos afronden.

Tien minuten later kwam zelf de 1-2 op het scorebord. Keeper Tim van der Linden moest zich in tweede instantie gewonnen geven bij een inzet van Adnane Gharssalaoui. In de tussentijd had Thom Nouwens een schuiver net naast zien gaan, maar had Van der Linden ook al de bal boven op de lat horen gaan.

In de 80-ste minuut kwam Alphense Boys met inmiddels heel wat aanvallers in de ploeg verdiend op 2-2. Patrick Krop kopte uit een voorzet van invaller Mike Bavelaar de gelijkmaker rakelings langs de binnenkant van de paal; alweer de vierde treffer van Krop. Vanaf dat moment had Minor niets meer te vertellen, maar de 3-2 bleef uit, ondanks grote mogelijkheden van invallers Stanley Mailoa en Thijs Hoogenboom. Op de valreep, in de zevende minuut van de extra tijd, was er ook nog een grote kans voor Wessel Meiring, maar die vond doelman Lennart Quaden op zijn weg.

In de Hoofdklasse B staan na vandaag drie ploegen nog zonder puntverlies bovenaan. Eén daarvan is Groene Ster, komende zondag de tegenstander (uit) van de Boys.  

Fotograaf: Alphense Boys
Mediamarkt
Alphense Boys.'
Alphense Boys

En van de grootste sportverenigingen in Alphen.