Alphens Boys strandt op 2-2

Het was opnieuw even slikken voor Alphense Boys. Ook de tweede thuiswedstrijd in de Hoofdklasse B kon zondagmiddag ondanks een stevig veldoverwicht niet in winst worden omgezet. De Boys strandde tegen RKSV Minor op 2-2. Voor de Limburgse gasten, debutant op dit niveau, voelde dat als een zege, voor Alphense als verlies.

“Als je bovenaan wilt meedoen, en dat willen wij, dan moet je deze wedstrijden winnen”, zei trainer Hein van Heek in de aanloop naar het duel met Minor. Als dat dan niet lukt, is dat een tegenvaller. Na een uur spelen zag het er goed uit voor de roodwitten. De eerste helft en ook het kwartier na rust, toonde de Boys zich de beter voetballende ploeg en de goal leek slechts een kwestie van tijd. Weliswaar kregen ook de gasten voor rust enkele riante mogelijkheden, vooral door te laconiek en te slordig verdedigen. Verder was vooral tegenhouden het parool voor Minor. Met enkele pittige overtredingen trachtte de visite met name het spel van Lilinho Martins Da Silva te ontregelen.

Uiteindelijk moest Alphense Boys een uur voetballen tot het doelpunt viel, waar niemand verbaasd over was. Het voorbereidende werk was van Wessel Meiring en Patrick Krop stond op de goede plek om af te ronden. Het leek een bevrijdende treffer, maar dat was niet het geval. Opeens bleek Minor wel degelijk aardig te kunnen voetballen en drie minuten later stond het alweer gelijk. Omar el Achkar mocht door de defensie slalommen en ook nog eens vrij probleemloos afronden.

Tien minuten later kwam zelf de 1-2 op het scorebord. Keeper Tim van der Linden moest zich in tweede instantie gewonnen geven bij een inzet van Adnane Gharssalaoui. In de tussentijd had Thom Nouwens een schuiver net naast zien gaan, maar had Van der Linden ook al de bal boven op de lat horen gaan.

In de 80-ste minuut kwam Alphense Boys met inmiddels heel wat aanvallers in de ploeg verdiend op 2-2. Patrick Krop kopte uit een voorzet van invaller Mike Bavelaar de gelijkmaker rakelings langs de binnenkant van de paal; alweer de vierde treffer van Krop. Vanaf dat moment had Minor niets meer te vertellen, maar de 3-2 bleef uit, ondanks grote mogelijkheden van invallers Stanley Mailoa en Thijs Hoogenboom. Op de valreep, in de zevende minuut van de extra tijd, was er ook nog een grote kans voor Wessel Meiring, maar die vond doelman Lennart Quaden op zijn weg.

In de Hoofdklasse B staan na vandaag drie ploegen nog zonder puntverlies bovenaan. Eén daarvan is Groene Ster, komende zondag de tegenstander (uit) van de Boys.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.