Triathlon Alphen gestaakt door wind, kou en regen

Afgelopen zondag werd bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn het startschot gegeven voor de vierde editie van Triathlon Alphen. De sprint afstand startte droog en vrijwel windstil, maar vanwege de barre weersomstandigheden moest de organisatie de kwart afstand uiteindelijk staken.

Door de wind, regen en kou raakten enkele atleten al tijdens het fietsen onderkoeld. De organisatie moest na overleg met de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) en de EHBO besluiten om binnenkomende atleten in de wisselzone niet meer te laten starten aan het lopen of te laten doorlopen naar de volgende ronde. 

"Met enorm veel pijn in het triathlonhart heeft de organisatie de wedstrijd helaas moeten staken. Echter kon er niet langer worden ingestaan voor de veiligheid van de deelnemers én alle vrijwilligers. Het is enorm jammer dat sommige atleten de kwart afstand niet hebben kunnen volbrengen, maar de organisatie gaat er vanuit dat er begrip voor de keuze voor veiligheid zal zijn", meldt organisatie. 

Podium
Ondanks dat de kwart afstand werd gestaakt, kende deze wel een winnaar. Koen Hijman, vorig jaar nog tweede heer, werd winnaar bij de mannen. Het jonge talent Ian Pennekamp werd tweede en snelste zwemmer Emil Hoogstad behaalde de derde plaats.

Maaike Vooren maakte met haar snelle zwemonderdeel een goede start van de race. Met maar drie mannen voor haar het water uit, stapte ze met een flinke voorsprong op de andere dames de fiets op. Met nog twee goede onderdelen wist ze deze voorsprong tot aan de finish te behouden en mocht de beker, bloemen en het startbewijs voor volgend jaar, horend bij de eerste plaats ophalen. Tweede dame werd Dieuwertje Bax en de derde prijs was voor Tanya ten Velden.

Op de sprint afstand, die qua weersomstandigheden wat rustiger verliep, werd Jeroen van der Lienden eerste. Op de tweede plaatste eindigde Raymond Pet, gevolgd door zijn jongere broer Martin, die de snelste zwemtijd noteerde, op de derde plaats. Winnares bij de dames was Mandy Verbakel, gevolgd door Loes van Ooijen en Tanja de Boer.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.