Vijfenveertig minuten mopperen voor supporters ARC

De supporters van ARC hadden zaterdag vijfenveertig minuten lang volop redenen om te mopperen. FC Breukelen, dat vorige week met 5-1 verloor van DHSC, wan naar sportpark Zegersloot gekomen om tenminste een punt te pakken en via snel uit te voeren counters misschien wel drie.

Het leek aardig te lukken, want de ploeg ging met een 1-0 voorsprong pauzeren. De thuisploeg speelde in een veel te laag tempo, liet zich in de duels aftroeven en schiep eigenlijk geen enkele echte kans. Kennelijk was er in de kleedkamer een hartig woordje gesproken, want eenmaal terug binnen de lijnen ging de ploeg er vol tegenaan en werden de bezoekers totaal van de mat gespeeld. Het ene doelpunt was nog mooier dan de ander. Via twee keer Jeroen Borsboom waren de zaken rap omgekeerd en denderde ARC door. Achtereenvolgens Coen de Groot, Stefan den Horder, Luuk Samsom, nogmaals Stefan den Horder en Huib Oversloot zorgden voor de halverwege voor totaal onmogelijk geachte 7-1 eindstand. Zo voetballend als in het tweede speelpart gaat ARC inderdaad de zo verlangde rol om de hoofdprijs vervullen.

Alphia kwam bij kampioenskandidaat Be Fair tot een zeer knappe 1-1. Daar had trainer Angelo Leverock niet echt op gerekend, want de spelers waren de avond er voor van de partij geweest van medespeler Fabian Uiterwijk. Die is zelf overigens lange tijd uit de roulatie vanwege een ernstige blessure. Vincent Hoogervorst tekende voor de gelijkmaker.

Met het nieuwe zaterdagteam van Alphense Boys gat het voorlopig verre van goed. Ook de tweede wedstrijd ging verloren, op sportpark de Bijlen was degradant LSVV’70 met 4-2 te sterk. De Alphense goals werden geproduceerd door Sahr Kabouta en Ruben Rietdijk. Net als vorige week eindigde Alphense Boys met tien man. Deze keer was het Ruben Rietdijk die na zijn tweede gele kaart moest inrukken.  Ook trainer John Cuvelier werd achter de afrastering gezet na commentaar op de leiding. Ook op het gebied van discipline valt er dus nog het een en ander bij te schaven.

Met de zondagploeg van Alphense Boys loopt het ook nog niet voortvarend. Alphense Boys kwam in de uitwedstrijd tegen Meerssen met 2-0 voor, maar verloor desalniettemin met 4-2. De doelpunten kwamen op naam van Arjan Ouwendijk en Thom Nouwens.

AVV Alphen begon in Nieuwveen alleraardigst tegen Nicolaas Boys en kwam door een goal van Aron Benoit verdiend met 1-0 voor te staan. Het goede spel in de eerste twintig minuten kon echter niet worden voortgezet. Niet alle spelers hebben kennelijk door dat voetbal een teamsport is. Bij de tegenstander begreep men dat wel en op de uiteindelijke 4-1 overwinning van Nicolaas Boys viel daarom niets af te dingen. Vorige week vijf goals tegen en nu dus vier, dan win je geen wedstrijden. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.