Nieuws

« Vorige - Volgende »

B@School op Het Startblok, Het Palet en Jenaplaneet

8 oktober 2018 - 16:58  •  reacties

B@School op Het Startblok, Het Palet en Jenaplaneet

Alphen aan den Rijn - De gemeente Alphen aan den Rijn co-financiert het project, dat onlangs ook al een Sportimpulssubsidie ontving.

Het programma is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8. Gedurende acht weken krijgen zij onder schooltijd boks- en breakdanceles, naast de gewone gymlessen. "Op onze scholen vinden wij een gezonde leefstijl juist heel belangrijk", vertelt Jeannette de Heij, bestuurder van Morgenwijzer. "Met B@School willen wij onze leerlingen vooral laten ervaren dat bewegen leuk is. Boksen en breakdance zijn als sport nog niet bij iedereen bekend, terwijl kinderen er ontzettend veel plezier in hebben. Door samen te werken met B@School, proberen we die drempels weg te nemen."

Battle
Na acht weken sluiten de kinderen het project af met een 'battle', waarvoor de ouders worden uitgenodigd. Na de afsluitende battle worden er op school of in de wijk ook nog vervolglessen gegeven, maar die vinden buiten schooltijd en tegen een vergoeding plaats.

Ronald de Vos van De Vos Danscentrum: "De kennismakingslessen op school zijn kosteloos, maar ook tijdelijk. Ons doel is om kinderen enthousiast te maken voor bewegen en om ze daarna te begeleiden naar een sport die bij hen past, zodat zij ook blíjven sporten. Het reguliere sportaanbod kost nu eenmaal geld, maar levert kinderen ook heel veel op. En voor mensen die het echt niet kunnen betalen, hebben we in Alphen het Jeugddeelnamefonds."

Het Startblok begint in oktober, Het Palet half november en de Jenaplaneet is na de kerstvakantie aan de beurt. Als het aan de initiatiefnemers ligt, komen daarna ook de andere basisscholen aan bod. Teus de Kruyf: "Het zou mooi zijn als op termijn alle kinderen van Alphen kunnen meedoen."

Fotograaf: Pixabay
De Vos Danscentrum.'
De Vos Danscentrum

Beoefen een van de vele verschillende dansstijlen!