Geen enkele club nog zonder puntenverlies

De competitie in de eerste klasse A van het zaterdagvoetbal lijkt een krankzinnig verloop te krijgen. Na drie speeldagen is geen enkele club nog zonder puntenverlies en staat ook geen enkele ploeg nog op nul.

In de tot nu toe in totaal twintig gespeeld wedstrijden werd maar liefst drieёnnegentig keer gescoord. Elf keer gebeurde dat door ARC, maar inclusief de 5-2 zeperd afgelopen zaterdag bij Roda’46 moest de doelman acht keer vissen. Met vier punten uit drie duels voldoet de formatie van trainer Mark Evers vooralsnog niet aan de hoog gestelde verwachtingen. Zaterdag komt het uit de Hoofdklasse gedegradeerde Argon op bezoek. Dat is een club die ook denkt kampioen te worden en twee punten meer heeft dan ARC. Dat gat mag om echt serieus mee te blijven draaien in ieder geval niet groter worden.

Het zaterdagteam van Alphense Boys pakte tegen Kickers’69 de eerste drie punten, maar het ging wel moeizaam: 2-1. De opponent van zaterdag Woubrugge heeft eveneens drie punten en een doelsaldo van 2-13. Twee laagvliegers tegen elkaar dus aan de Woubrugse Bateweg.

Promovendus Alphia doet het vooralsnog uitstekend in 3A. Met zeven uit drie is de start boven verwachting. In Benthuizen wordt zaterdag gevoetbald tegen BSC’68, dat voor aanvang van het seizoen luidkeels liet weten voor de titel te gaan, maar tot hebben alles verloor. Alphia scoorde er tegen DWO en Blauw Zwart vrolijk op los (5-1 en 6-4), maar gezien de ranglijst leken dat geen echt serieuze tegenstanders.

Alphense Boys kon ook in de derde thuiswedstrijd niet tot winst komen, het werd 1-1 tegen IFC. Het valt allemaal behoorlijk tegen en na zes wedstrijden staat de club op een promotie/degradatieplaats. Dat daar na zondag verandering in is gekomen lijkt niet voor de hand te liggen. In Gemert wacht een tegenstender met die naam die momenteel de nummer twee in de Hoofdklasse B is.

AVV Alphen, dat zondag ook de derde wedstrijd verloor, 2-3 tegen RKDES, wacht zondag een interessante partij. In Hazerswoude-Rijndijk gaat de ploeg van Rob de Lange voetballen tegen Bernardus, waar Gerald van de Klok de technische leiding heeft. Hij was in het vorige zo dramatische seizoen assistent-trainer van Alphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Maatschappelijk vandaag 09:26

Stichting Help Anders bundelt krachten met Nationaal Fonds Kinderhulp

Per 1 april heeft Stichting Help Anders een belangrijke samenwerking aangekondigd met het Nationaal Fonds Kinderhulp, met als doel om kinderen en jongeren in Nederland die in armoede leven nog effectiever te helpen. Als ondersteunende partner van Kinderhulp zal Stichting Help Anders nu aanvragen kunnen indienen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 20 jaar, wanneer er geen andere voorzieningen beschikbaar zijn.

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.