Zaterdag spannend duel tussen ARC en CSW

ARC gaat zaterdag in Wilnis op bezoek bij CSW. Duels tussen deze twee clubs zijn altijd spannend. Vorig seizoen gaf ARC in de slotfase op een wel heel bijzondere manier de volle winst uit handen. Gedragen door de wind vloog een verre bal van een CSW-speler van ongeveer de middellijn in het ARC-doel en zo werd het alsnog 2-2.

ARC heeft op de ranglijst een punt minder dan de opponent van zaterdag en treft een tegenstander die met nog twee andere clubs tot heden de minste goals incasseerde. Daar staat tegenover dat ARC de meeste doelpunten maakte. Aaron Balk zal zaterdag in ieder geval niet op een soortgelijke manier als destijds verrast worden. Door zijn rode kaart van afgelopen zaterdag tegen Argon is hij standaard voor een duel geschorst.

Dat geldt niet voor Alphen-speler Bryn Bogaart. Hij werd zondag in de uitwedstrijd tegen Bernardus halverwege de eerste helft met rood weggestuurd door de overspannen arbiter Ben van der Spoel. Speler en club gingen in beroep en gesteund door de beelden van Studio Alphen besloot de Tuchtcommissie van de KNVB de rode kaart te seponeren. En dat is niet meer dan terecht. Dat Alphen door die vroege veldverwijzing misschien wel een winstpartij misliep moet gewoon als jammer worden beschouwd. Zondag komt ASC op bezoek. De Ajax Sportman Combinatie uit Oegstgeest staat op vier punten uit twee wedstrijden. Alphen heeft slechts ėėn punt, maar moest al vier keer aan de bak. Hoog tijd voor een overwinning dus voordat het helemaal hopeloos wordt.

Alphense Boys krijgt visite van Halsteren, de enige club in de Hoofdklasse B die nog niet verloor. Halsteren won zes keer, speelde er een gelijk en kreeg pas twee goals tegen. De ploeg is koploper met negentien punten en dat zijn er elf meer dan Alphense Boys er bij elkaar schopte. De mannen van trainer Hein van Heek wonnen op eigen veld nog niet, het wordt tijd voor een driepunter dus. Opmerkelijk in deze klasse is het slechte presteren van SV Papendorp. Vorig seizoen kwam de club als Magreb’90 nog uit in de derde divisie. Vanwege allerlei problemen met sponsors en spelers besloot een nieuw bestuur onder een nieuwe naam en met een schone lei verder te gaan. Een succes is dat vooralsnog niet. Papendorp haalde pas ėėn punt en heeft een doelsaldo van 2-40. Volgend jaar in de tweede klasse maar weer eens opnieuw beginnen onder een andere naam!

Alphia-VVSB en Alphense Boys-zaterdag-Football Factory zijn de andere wedstrijden dit weekend. Alphia is nog ongeslagen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Op donderdagochtend, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.