Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tegenstander minder voor de Boys

1 november 2018 - 15:36  •  Theo van Egmond  •  reacties

Tegenstander minder voor de Boys

Alphen aan den Rijn - Omdat de top-vijf allemaal van Papendorp won, heel ruim ook nog, raken Baronie, Gemert, Unitas, Groene Ster en Halsteren drie punten kwijt. En zo staat Nuenen, dat nog niet tegen Papendorp speelde, opeens gedeeld derde met slechts een punt achterstand op Gemert en Unitas. En zo speelt Alphense Boys plotseling opnieuw tegen een kampioenskandidaat. Alleen RKAVV verspeelde een punt aan Papendorp, dat afgelopen weekeinde niet kwam opdagen en aan de KNVB heeft laten weten ook aanstaande zondag geen team op de been te kunnen brengen.

Vorig seizoen speelde de club onder de naam Magreb’90 nog in de derde divisie. Een nieuw bestuur besloot het over een totaal andere boeg te gaan gooien en daar paste de oude naam niet meer bij.  Het bleek dus geen geslaagde poging. Alphense Boys kwam nog niet tegen de club uit.

De leukste ontmoeting is op papier zaterdag Aarlanderveen – Alphense Boys. Aarlanderveen hengelde uit de omtrek een groot aantal spelers binnen en won in deze competitie, klasse 4A, tot nu toe alle wedstrijden. Alphense Boys dacht met een nieuw te vormen zaterdagteam ook hoge ogen te kunnen gaan gooien, maar dat blijkt tot nu toe toch enigszins tegen te vallen. Met een zesde plaats en een achterstand van tien punten op de koploper moet vooralsnog genoegen worden genomen met een positie in de middenmoot.

Het gaat zaterdag in Aarlanderveen, met diverse ex-Alphense Boys-spelers uiteraard om de punten, maar het zal vooral een prestigestrijd worden. Geen van beide partijen wil van elkaar verliezen. Het zou zomaar een heel stevige pot voetbal kunnen worden.

Fotograaf: Alphens.nl
Theater Castellum