Geen kampioenschap voor coureur Tijn Middeldorp

Afgelopen week werden de laatste races van het seizoen van de Peugeot 206 GTI Cup verreden. Op Circuit Zolder in Belgiƫ was Tijn Middeldorp uit Alphen aan den Rijn wederom de snelste in de kwalificaties maar verpestte een te agressief rijdende concurrent een goed resultaat tijdens de drie races.

Dit betekende een uitvalbeurt in de eerste race en respectievelijk een 6e en een 3e klassering in race twee en drie.

"Jammer dat het zo is gelopen op de laatste racedag", aldus Middeldorp. "Het kampioenschap had ik al uit mijn hoofd gezet maar ik had hier graag de races willen winnen. Ik was veruit de snelste tijdens de vrije training en de kwalificatie en het was ongehoord hoe Alexander Japin mij in de eerste race van de baan ramde en ik dus uitviel. De tweede race vanaf de 30e positie terugvechten naar de 6e plaats was wel heel gaaf en ik reed bovendien de snelste ronde in de race."

"Terugkijkend op mijn tweede seizoen in de autosport mag ik zeker niet ontevreden zijn, de tweede helft van het seizoen was ik absoluut de snelste van het veld. Ik heb vooral in tactisch opzicht veel bijgeleerd van mijn vader, die natuurlijk al zijn hele leven racet en het perfect kan uitleggen", stelt Middeldorp.

Volgend seizoen wil Middeldorp de overstap maken naar de Ford Fiësta Cup. "In deze cup rijden allemaal jonge talenten en er wordt zeer fel gestreden. De races worden tijdens grote evenementen verreden (o.a. Jumbo Racedagen op Zandvoort) en ook allemaal op RTL 7 uitgezonden, zeer interessant voor sponsoren dus. Ik hoop dat ik het budget bij elkaar krijg om volgend seizoen in deze hoog aangeschreven raceklasse te kunnen starten!"

Eindstand kampioenschap
1. Dirk Warmerdam 916
2. Alexander Japin 908
3. Tijn Middeldorp 872

Op de foto: Tijn en Oscar Middeldorp


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:40

Gebiedsagenda onbekend bij inwoners

De Alphense gemeenteraad heeft donderdag 28 maart de Gebiedsagenda dorpen en wijken vastgesteld. Hierover is eerder uitgebreid gesproken. GroenLinks wil echter een wijziging: "Wij zien graag een actieplan om de Gebiedsagenda beter onder de aandacht van de inwoners te brengen." De gemeenteraad vindt dit voor nu niet nodig.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."