Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC nog twee wedstrijden zonder Oversloot

15 november 2018 - 15:32  •  Theo van Egmond  •  reacties

ARC nog twee wedstrijden zonder Oversloot

Alphen aan den Rijn - Huizen staat in 1A tweede met een punt achterstand op koploper AFC, de Racing, dat slechts eenmaal verloor,  heeft er drie minder dan de opponent van zaterdag. Het gat om aansluiten bij de top of voorzichtig naar beneden kijken. De tegenstander van Alphense Boys, dat zich in de middenmoot bevindt en nog geen enkele keer de nul hield, staat na het inleveren van de drie punten tegen Papendorp met zeven punten bij de onderste ploegen.

ARC moet het nog twee wedstrijden stellen zonder Huib Oversloot. Het schikkingsvoorstel is door de tuchtcommissie teruggebracht van vijf naar drie wedstrijden. Overigens maakte Alphiaan Floris Buijnink vorige week tegen Nieuwkoop een exact dezelfde overtreding, ook met rood bestraft, en die leverde hem slechts ėėn wedstrijd toekijken op.

Het Alphia-bestuur had de afgelopen week de handen vol aan de gevolgen van de wedstrijd tegen Nieuwkoop. De scheidsrechter had een aantal aanklachten ingediend bij de KNVB. Zo zou hij onder meer zwaar bedreigd zijn en was het bestuur niet bereid om hem te begeleiden naar de parkeerplaats. Dat was niet alleen zwaar overdreven, maar ook nog eens gelogen. De KNVB boog zich over het grote aantal verweerrapporten van Ank de Groot-Slagter en Hans Hengstmengel, mede gesteund door SV Nieuwkoop, en over een artikel in het Alphens Nieuwsblad en kwam tot de conclusie dat geen enkele van de beschuldigingen van de arbiter bewijskracht had. Ze werden dan ook, terecht, allemaal geseponeerd.

Fotograaf: Alphens.nl
Theater Castellum