Nieuws

« Vorige - Volgende »

Moeizame, maar nuttige winst van ARC op Huizen

19 november 2018 - 13:07  •  reacties

Moeizame, maar nuttige winst van ARC op Huizen

Alphen aan den Rijn - Bij winst had Huizen de eerste periode gepakt, maar dat werd dus verhinderd door de formatie van Mark Evers. De grootste kansen waren aanvankelijk voor de bezoekers, maar het was de thuisploeg die als eerste scoorde. Verdediger Coen de Groot had al een doelpunt voorkomen en besloot na een klein half uur maar eens mee nar voren te gaan om voor onrust te zorgen bij een hoekschop. Uit een scrimmage belandde de bal voor zijn voeten en dat betekende de 1-0.

Na de pauze lag het initiatief bij de visite, maar bijzonder gevaarlijk werd het zelden. ARC verzuimde de ontstane ruimte te benutten en de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Totdat de bal in de eerste minuut van de extra tijd opeens achter doelman Aӓron Balk in het net lag. De teleurstelling was uiteraard groot, maar anderhalve minuut later veerde de ARC-aanhang toch weer op. Stefan den Horder schoot de bal uit een vrije trap vanaf achttien meter op onnavolgbare wijze in de kruising.

Toch nog winst dus voor ARC, dat hierdoor opschoof naar de vijfde plaats in 1A, een klasse waarin bijna iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen. Mark Evers had voor het eerst een plaats in de basis ingeruimd voor Cas Knoester, die om persoonlijke redenen het voetballen een periode gelaten had voor wat het was. Aanwinst Jeroen Borsboom moest daardoor op de bank plaatsnemen. Hij viel nog wel in, maar voegde niets toe aan het team, evenals de andere nieuwkomer Lionel Frederik.  

Fotograaf: Alphens.nl
Tags: arc, voetbal
Zorgtalent