Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphia kan zelfs van Zwammerdam winnen

3 december 2018 - 14:26  •  reacties

Alphia kan zelfs van Zwammerdam winnen

Alphen aan den Rijn - Na tien minuten gaf hij op zeven meter van het doel een indirecte vrije trap vanwege een te hoog geheven Zwammerdams been. Bijna geen enkele arbiter doet zoiets, want dan roep je de problemen over je af. Vincent Hoogervorst besloot de bal knalhard richting doel te schieten in de hoop dat er iemand was in de melee van spelers die de bal zou raken. Dat gebeurde inderdaad en daardoor was keeper Samsom kansloos: 1-0. Bij de totstandkoming van de 2-0 vijfentwintig minuten verder speelde de leidsman ook een belangrijke rol, maar nu was zijn beslissing wel degelijk logisch. Bij een overtreding jegens een Alphia-aanvaller keek hij even de voordeelregel af, maar tegelijkertijd was Koen Woudenberg zo bijdehand, niet dus, om de Alphiaan alsnog een zwieper te geven. Die was inmiddels in het zestienmetergebied aangeland: strafschop dus. Het was opnieuw Hoogervorst die raak schoot. Diezelfde Hoogervorst raakte ook nog eens de paal. Zwammerdam stond onder druk en kwam er slechts spaarzaam uit. Alleen Reijer Peters zorgde met een fraaie omhaal voor enige opwinding.

Na de pauze was Zwammerdam opeens de veel beter voetballende ploeg. De 2-1 van Jordi de Groot na een kwartier was dan ook volkomen logisch. Eigenlijk was het daarna wachten op de tweede goal, maar in de afronding waren de bezoekers niet scherp genoeg en Robbert Plug stond ook nog eens goed te keepen. In de slotfase gingen de gasten voor alles of niets en dat leverde veel ruimte op voor Alphia. Coach Angelo Leverock had inmiddels met Bas Hazenbroek en Jake van Rijn twee jonge rappe aanvallers binnen de lijnen gebracht en dat betaalde zich uit. Op aangeven van Pascal Hellingerwerf schoot Van Rijn de 3-1 binnen en toen was het gedaan.

Opnieuw winst voor Alphia dus, dat steeg naar de derde plaats. En dat is een uitermate knappe prestatie voor de promovendus.

Fotograaf: Alphens.nl