ARC zakt door ondergrens, maar tegenstander helpt handje mee

In het lopende seizoen voerde tot aan zaterdag elke week een andere club de ranglijst van 1A aan. ARC is nu de eerste uitzondering. Na de thuiswinst op Victoria mag de Racing zich nog tenminste een week extra koploper noemen. Get gaatje met de nummer twee Argon bedraagt nu twee punten.

Maar wat hing het moeizaam. Victoria uit Loosdrecht kwam met slechts vier punten op het conto naar sportpark Zegersloot. Het zou dus eigenlijk een makkie moeten worden, maar in deze vreemde klasse is niets wat het op voorhand lijkt. Het zag er inderdaad naar uit dat het een vrolijke middag zou worden. De bezoekers werden in de openingsfase helemaal zoek gespeeld en de vlotte 1-0 na ruim vijf minuten beloofde veel. Een half mislukte voorzet van Lionel Frederik werd op een heel vreemde manier door de Loosdrechtse keeper in zijn eigen doel geslagen. De ARC-spelers kregen ogenschijnlijk wat kapsones en gingen steeds slordiger spelen. Daardoor kreeg de bescheiden, maar wel enthousiaste tegenstander van lieverlee de hoop dat er toch nog wat te halen viel in Alphen. Een kleine twintig minuten na de openingsgoal lag de bal opeens achter Aäron Balk in het net. De doelman zelf zag er hierbij ook niet echt safe uit, maar het stond wel weer gelijk. Het werd nog gekker toen dezelfde Rik Langhout zeven minuten verder van grote afstand de 2-1 binnen knalde. Met een rot gevoel gingen Mark Evers en zijn manschappen thee drinken en de onvermijdelijke donderspeech leek te helpen. Binnen drie minuten al tekende Robin de Heij op aangeven van Stefan den Horder voor de 2-2. Meteen doordrukken zat er echter niet in, want hoewel Victoria niet veel meer te vertellen had bleef het Racing-spel dramatisch slecht. Het zag er absoluut naar uit dat het bij de remise zou blijven totdat het in de slotfase toch nog goed kwam. Hetgeen overigens meer geluk dan wijsheid was.

Met nog zes minuten op de klok kwam de bal via Cas Knoester voor de voeten van de ingevallen Jeroen Borsboom, die geen enkele moeite had om de 3-2 binnen te tikken. Het was zijn eerste goede actie, nadat hij overigens ook al een keer volkomen ten onrechte op weg richting doel was teruggefloten voor vermeend buitenspel. De Loosdrechtse vlagger maakte er namelijk doorlopend zijn eigen feestje van. Het werd ook op kolderieke wijze nog 4-2 ook. Robin de Heij bracht drie tegenstanders inclusief de doelman in verwarring en een van hen tikte de bal heel knullig in eigen doel.

Toch nog drie punten dus, met dank aan de medewerking van de aanstaande degradant. In de extra tijd zeg Thomas Lamberts voor de tweede keer geel en naast de al geblesseerde spelers achterin zal ook hij er zaterdag in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen Aalsmeer niet bij zijn.          


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.