Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wethouder reikt eerste B@School diploma's uit

10 januari 2019 - 08:30  •  Ronald de Vos  •  reacties

Wethouder reikt eerste B@School diplomas uit

Alphen aan den Rijn - B@School is een project waarmee De Vos Danscentrum en Boksschool Teus de Kruyf kinderen van Alphense basisscholen schoolbreed laat kennismaken met de stoere sporten breakdance en boksen. Zij proberen met dit aanbod kinderen te stimuleren deel te gaan nemen aan een georganiseerd sportaanbod. 

Vanaf groep 3 krijgen alle kinderen met hun eigen klas gedurende acht weken boks- en breakdancelessen van professionele instructeurs. Het project wordt afgesloten met een “battle”, waarbij boksen en breakdance als sporten tegenover elkaar gezet worden en in een demonstratie de kinderen aan hun ouders kunnen laten zien wat zij hebben geleerd. Na afloop van de battle krijgen alle kinderen een B@School diploma. Kinderen die nog niet lid zijn van een sportclub of vereniging krijgen bovendien een speciaal aanbod om gedurende drie maanden tegen een gereduceerd tarief mee te doen bij een aantal Alphense sportverenigingen. Het Alphense Jeugddeeelnamefonds zorgt voor betaling indien ouders dit niet kunnen.

Op dit moment wordt het project nog uitgevoerd bij Het Palet, de afsluiting zal daar op 1 februari plaats vinden. Ook andere scholen in Alphen zullen dit en volgend schooljaar nog met dit door het Ministerie van VWS en Gemeente Alphen aan den Rijn mogelijk gemaakte project aan de slag gaan.

Fotograaf: PR De Vos Danscentrum
De Vos Danscentrum.'
De Vos Danscentrum

Beoefen een van de vele verschillende dansstijlen!