Advertorial Sport

Tennis bij TV Nieuwe Sloot in revolutionair nieuw jasje

Met een vernieuwend twaalf maanden tennislidmaatschap doorbreekt Tennisvereniging Nieuwe Sloot dit jaar het klassieke tennisaanbod. Tijdens de best bezochte ledenvergadering in het 38 jarige bestaan van de Alphense tennisvereniging werd afgelopen zaterdag ingestemd met het voorstel van het bestuur om het roer om te gooien. Met de uitbreiding van het verenigingsjaar van zeven naar twaalf maanden zal de vereniging vanaf april optimaal gebruik maken van de unieke faciliteiten van de mooie tennislocatie aan de President Kennedylaan. Vanaf nu stromen nieuwe tennisliefhebbers op elk moment van het jaar actief in en kunnen leden ook per maand opzeggen. “Met een jaar vol verenigingsactiviteiten geven wij gewoon geen aanleiding om weg te gaan”.

“Dit getuigt van een visie met lef. Heel knap gedaan”, reageert trendwatcher Herwin Brillemans op het besluit van de ledenvergadering. De externe adviseur van de KNLTB volgde de ontwikkelingen in Alphen de afgelopen periode op de voet en voorspelt dat de koerswijziging in Alphen aan den Rijn bij andere tennislocaties in het land zijn navolging zal krijgen. Brillemans: “De ontwikkelingen binnen het Nederlandse tennis vragen om nieuwe antwoorden op de vraag vanuit de markt. Deze vorm van samensmelten van binnen en buitentennis zal zeker de interesse wekken van andere tenniscentra in het land.”

De opgetogen voorzitter Willy Spanjer wilde zaterdagavond eerst samen met haar twee medebestuurders even van het moment genieten. “Wij zijn blij! We hebben veel energie gestoken in dit project en weten dat ons nog veel werk te wachten staat. Met de steun die wij om ons heen voelen, zijn we er van overtuigd dat we sportief Alphen komende maanden weten te raken met ons frisse aanbod.”  De drie vrouwelijke bestuurders toonden tijdens hun aantreden in januari 2018 in een beleidsplan al hun visie op het tennis in deze tennisstad. De jonge dertigers verwachten komende zomer de leden opnieuw bijeen te roepen om een tweede vernieuwing in te voeren. Spanjer: “Onze jeugdcommissie heeft voor ons een voorstel uitgewerkt waarin ook de jeugdleden tegen een redelijke prijs twaalf maanden in beweging blijven. Binnen dat lidmaatschap worden alle trainingen geïntegreerd en dit gaat dan parallel aan het schooljaar lopen. Door de gelijkenissen met bijvoorbeeld het aanbod van een hockey- of voetbalvereniging verwachten wij de jeugd een completer en herkenbaarder tennispakket te bieden.”

Aan de ledenvergadering gingen drie informatieavonden vooraf. Desalniettemin gingen zaterdagmiddag voor- en tegenstanders van het voorstel nog eens stevig met elkaar in discussie. Bij de stemming onder de 130 aanwezigen verzamelden 69 stemmen ‘voor’ zich op squashbaan 2. De 58 tegenstanders uitten hun wens om alles bij het oude te laten door squashbaan 3 te betreden. Na een doorkijk naar het aanstaande verenigingsjaar feliciteerden voor en tegenstanders het bestuur met het doortastende optreden tijdens de soms wat onrustige vergadering. Secretaris van Rijn: “Voor dit lidmaatschap krijg je meer en betaal je ook iets meer. Wij begrijpen dat dit bij meerdere leden gevoelig kan liggen. Daarom zijn wij ook blij dat de contributie (red: € 18,50 per maand; 65+ € 17,50) nu ook per maand voldaan kan worden.”

De tennisvereniging opent eind maart het nieuwe seizoen op de negen buitenbanen van de vereniging. Met de vernieuwde voorwaarden kunnen de leden tijdens de zomermaanden nu ook kosteloos van de binnenbanen gebruik maken. Een unieke combinatie. Overigens is er voor tennissers die uitsluitend in de zomer tennissen nog steeds een passend aanbod bij het tenniscentrum. Het zomerabonnement dat op de vijf overige banen wordt aangeboden, blijft bestaan. Deze groep tennisliefhebbers reserveert vanuit huis een tennisbaan en kiest voor niets anders dan tennis. Want men is geen lid van de vereniging en laat het bruisende verenigingsleven aan zich voorbij gaan. “Nog wel”, besluit Willy Spanjer met een knipoog.

   

 

 


Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.