Alphense Boys moet zich zorgen gaan maken

Alphense Boys moet zich zo onderhand zorgen gaan maken over de rest van de competitie. Nota bene tegen hekkensluiter De Meern, met een deel van de wedstrijd tegen tien man, werd zondagmiddag met 1-2 verloren. Excuses waren er niet of nauwelijks en dan blijft slechts één kwalificatie over: een blamage.

Terwijl het toch heerlijk voetballen was. Niet alleen vanwege het weer, maar ook omdat Alphense Boys dit seizoen nog niet zoveel ruimte kreeg als tegen de club uit Leidsche Rijn, die zich na de eerste competitiehelft reeds met degradatie verzoend had. In de hele reeks voor de ‘winter’ werden slechts twee punten gehaald. Na het wegvallen van Papendorp leek De Meern dan ook de andere zekere rechtstreekse degradant.

Maar sinds drie weken, na een trainerswissel en ingrepen in de spelersgroep, worden opeens wél punten gepakt en met de derde overwinning op een rij is de hoop uiteraard terug bij de Utrechters. De Meern is nog steeds de club met de minste punten, het laagste aantal gescoorde doelpunten, de meeste tegengoals en een doelsaldo van min veertig. Dan lijk je niet goed genoeg voor de Hoofdklasse. Maar wellicht kan op inzet minimaal nog de nacompetitie worden bereikt. Die instelling leidde namelijk tot de 2-1 overwinning op de Boys, dat in de eerste helft ruim de betere was maar vervolgens steeds verder wegzakte en dus helemaal niets met al die ruimte deed.

Kenneth Duah hielp de bezoekers na vijf minuten bijna aan de leiding, maar zijn kopbal richting eigen doel werd door keeper Tim van der Linden katachtig onder de lat vandaan getikt. De Alphense Boys-doelman zou uitgroeien tot de beste man in het team van trainer Hein van Heek en dat zegt genoeg. Tot drie keer toe in korte tijd moest hij ver zijn doel uitkomen om voor opruiming te zorgen.

Alphense Boys had desondanks het betere van het spel en kreeg mogelijkheden genoeg om de gasten op afstand te zetten, maar het was steeds net niet. Alleen A-junior Nick Broekhuizen slaagde daar in. Hij werd daartoe in staat gesteld door Wessel Meiring, die op de vleugel zijn opponent keer op keer de baas was. De meeste van zijn voorzetten leverden hele en halve kansen op, maar uiteindelijk wist dus alleen Broekhuizen er na een half uur een af te ronden (1-0).

Bij die stand bleef het tot de pauze, maar eigenlijk had bijna niemand het idee dat De Meern voor een verrassing zou kunnen gaan zorgen. Wel dus, het Alphense Boys-spel werd steeds slordiger en de 1-1 na 22 minuten was niet eens onterecht. Van der Linden verrichtte eerst nog een knappe redding, maar een paar chaotische momenten later moest hij de bal toch uit het net halen. Bob Prins was de doelpuntenmaker.

Toen drie minuten verder Tom Waltman van de bezoekers na zijn tweede gele kaart moest inrukken, zag het er niet echt beroerd uit voor de thuisploeg. Thijs Hoogenboom schoot centimeters naast, Thom Nouwens mikte te hoog en de pogingen om opnieuw op voorsprong te komen waren legio. Alleen viel de goal niet. De teleurstelling was compleet toen Gideon Emanuels zich tien minuten voor tijd langs en door vier Boys-verdedigers wurmde en ook nog eens feilloos binnenschoot. Uiteraard werd nog even alles op alles gezet om toch tenminste nog een punt te pakken, maar de overtuiging ontbrak. Het blijft daarom vreemd genoeg uitkijken voor de ploeg om niet echt in groot gevaar te komen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.