Blog Algemeen

Nacompetitie voor twee Alphense clubs

Zoals het er nu naar uitziet mogen in ieder geval twee Alphense clubs als de reguliere competitie er op zit nog even door voetballen. De nacompetities beginnen op 1 juni. ARC heeft deelname aan de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse in eigen hand.

In de stand om de derde periode is de ploeg koploper en in het klassement van de competitie eindigen Mark Evers en zijn mannen in ieder geval bij de bovenste drie. Twee keer winnen, te beginnen zaterdag in eigen huis van Roda’46 en een ticket is binnen. Dan moet het in de strijd om de derde periodetitel niet al te vreemd gaan. Die lijkt te gaan tussen AFC en ARC en dan maakt het eigenlijk niet zoveel uit wie van de twee die laatste prijs pakt. Als onverwacht BOL of Argon nog roet in het eten gaan gooien zal ARC in het echte klassement als tweede moeten finishen. Gewoon kampioen worden, hetgeen ook nog zou kunnen, is natuurlijk nog beter.

Het zaterdagteam van Alphense Boys heeft het halen van de nacompetitie niet meer in eigen hand. Er moeten daarvoor nog twee punten worden ingehaald op FC Oegstgeest. Zaterdag gaat het team van John Cuvelier en Ronald Martin op bezoek bij Kickers’69. Als die partij niet gewonnen wordt lijkt het een net-niet seizoen te worden.

Alphen gaat in ieder geval nacompetitie spelen om handhaving in de derde klasse. Een plek in het rijtje drie, vier en vijf staat vast. In verband met de loting voor het toetje lijkt derde worden het beste en dat kan nog. Zondag gaat de uitwedstrijd tegen Steeds Hooger in ieder geval dik gewonnen worden. Het is de laatste wedstrijd van de echte competitie. Voor zover dat in dit geval echt genoemd kan worden althans, want de KNVB heeft er een zootje van gemaakt. En is daarmee nog steeds bezig. Dinsdagavond werd namelijk beslist dat de vierde klasse toch weer gaat bestaan en dat ook de derde klasse na komend seizoen in tact blijft. De huidige derde klasse laag zou dan in de eerstvolgende jaargang de vierde klasse gaan worden. Dat zou in principe betekenen dat Alphen dus meteen weer een etage moet afdalen. Het is te hopen dat de bond voor ėėn keer iets redelijks doet en de clubs die zich in principe handhaven in de derde klasse laag toch echt derdeklasser mogen blijven. Maar bij het district West 2 van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond weet je het maar nooit. Een dezer dagen maakt de bond bekend wat daadwerkelijk de plannen zijn op dit gebied.     


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid gisteren 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein gisteren 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk gisteren 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving gisteren 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk gisteren 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.