Blog Algemeen

ARC 1 stuurt Roda'46 met 4-2 terug naar Leusden

Toen de supporters van ARC destijds in Leusden Roda’46 zagen voetballen dachten ze allemaal dat hier wel eens een serieuze kampioenskandidaat aan het werk kon zijn. Hun cluppie werd totaal zoek gespeeld en verloor na een heel rappe 3-0 achterstand met 5-2.

Roda’46 zou inderdaad de eerste periode winnen, maar ook de echte titel winnen bleek er toch bij lange na niet in te zitten. Zaterdag kwam de ploeg als nummer zes naar Zegersloot en verliet het sportpark als de nummer acht op de ranglijst.

In de eerste helft had ARC het nog behoorlijk moeilijk. Dat kwam niet eens door het goede spel van de gasten, maar voornamelijk door het vele eigen balverlies en het paniekerig verdedigen aan de rechterkant van doelman Aäron Balk. Daar had Tom Reijneveld het ontzettend moeilijk tegen zijn rappe tegenspeler. Mark Evers wachtte heel lang met een toch wel erg logische wissel, maar ging daar na vierenveertig minuten toch toe over. Die ene minuut  had er dan toch ook nog wel bij gekund. Thomas Lamberts deed het als vervanger aanmerkelijk beter.

Jeroen Borsboom deelde enkele kleine speldenprikjes uit in de openingsfase, maar de visite stichtte aan de overkant herhaaldelijk gevaar als de opponent de bal weer eens slordig was kwijtgeraakt. Toch zou de thuisploeg na negentien minuten de leiding nemen. Derek Prins kopte uit een uiteraard door Luuk Samsom genomen hoekschop via de vingertoppen van de doelman tegen de lat, maar de steeds beter spelende Neal Arnoldus was het meest alert in de rebound. Vier minuten slechts duurde de voorsprong. Spits Nigel van Zelst stond opeens in zijn uppie voor Balk, die bleef staan en de nummer 9 kon de hoek op zijn gemakkie uitzoeken. Twee minuten voor de pauze kwam Roda’46 op voorsprong en ook nu was het gerommel in de defensie. Anderhalve minuut verder was het alweer gelijk. Nu was het Coen de Groot die de door Derek Prins doorgekopte bal uit een verre inworp van Samsom binnenschoot. Het zou enkele tellen later bijna nog 3-2 worden ook, maar in een rommelige situatie werd de bal van de lijn gehaald.

Na de rust stond het aanmerkelijk beter aan ARC-zijde en kwamen de bezoekers er niet echt meer aan te pas. Eigenlijk vrij simpel ging het team van Mark Evers op weg naar de drie punten. Na een kwartier was het opnieuw Arnoldus die raak schoot en tien minuten verder mocht Jeroen Borsboom van Lionel Frederik de 4-2 binnentikken. Het had ook nog gemakkelijk 6-2 kunnen worden, maar Luca Janszen, zwak spelend, en invaller Stefan den Horder verzuimden de score uit te bouwen.   


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.