Alphense Boys wint en eindigt als achtste

Alphense Boys sloot het seizoen zondagmiddag af met een 4-1 overwinning op degradant De Meern en eindigt de competitie in de Hoofdklasse B op de achtste plaats. Groene Ster werd vorige week kampioen. Halsteren, Gemert en Unitas mogen als periodekampioenen via de nacompetitie proberen naar de Derde Divisie te promoveren. Onderin belandden Vlissingen (de spookgoal tegen de Boys heeft niet geholpen…) en Leonidas (verrassend, op doelsaldo) in de nacompetitie.

Alphense Boys was aan zijn stand verplicht te winnen bij De Meern, zou je zeggen. Maar er waren afgelopen week de nodig hoofdbrekens met welk team dat moest gebeuren. Trainer Hein van Heek zag de ene na de andere speler met blessures afhaken en had vrijdag welbeschouwd maar zo’n zeven, acht spelers van zijn selectie over. Er werd besloten om de wedstrijd van de JO19-1 af te wachten. Tot grote opluchting speelde de jeugdploeg zich zaterdagmiddag veilig, wat voor een aantal spelers de weg vrijmaakte om bij het eerste aan te sluiten. Uiteindelijk sloten ook nog twee JO17-junioren aan.

Van de JO19-spelers startten Mike Mulder en Alessio van Straaten in de basis. Hoewel niet volledig wedstrijdfit, stond ook Cristian Cabrera Ortega bij aanvang binnen de lijnen. Hij is een van de spelers die Alphense Boys verlaat. Hetzelfde geldt voor Justin de Feijter, die zich het hele seizoen in de rol van reservedoelman moest schikken. Tegen De Meern bleef vaste keeper Tim van der Linden voor hem op de bank. De Feijter liet met name na rust – toen de wedstrijd erg open lag – een paar prima reddingen zien.

Ondanks al die aanpassingen in de basis controleerde Alphense Boys de wedstrijd. Er was vaak en lang balbezit, alleen de eindpass lukte voor rust nog niet zo. Tegen de zwakke opponent ontstonden daardoor maar een handjevol kansen. In de eerste helft wist alleen Arjan Ouwendijk met een schot van afstand het net te vinden: 0-1. Het was de negende goal van de middenvelder, die vooral de afgelopen periode regelmatig wist te scoren en zich hiermee naast aanvoerder Thom Nouwens op de eerste plaats van de club-topscorerslijst vestigde.

Kort na rust moest de Boys na onverwacht balverlies bij de spelopbouw nog wel de gelijkmaker incasseren, maar met de 1-2 herstelde Patrick Krop al snel de orde. Hij scoorde op aangeven van Thom Nouwens zijn zesde doelpunt van het seizoen, waarin de spits – afgelopen seizoenen steevast de topscorer van Boys 1 - relatief weinig aan spelen toekwam. Kort na zijn laatste officiële doelpunt kreeg Krop zijn dik verdiende publiekswissel. Voor hem viel de derde A-junior in: Nick Broekhuizen. Hij staat aan het begin van hopelijk een mooi profcarrière, die na de zomer begint bij ADO Den Haag. Broekhuizen nam mooi afscheid. Op aangeven van wie anders dan Thom Nouwens scoorde hij de 1-3 en met een afstandsschot bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Tussendoor maakten de JO17-spelers Nabil Sayadi en Yuval Checkley nog/al hun foutloze debuut in het eerste. Trainer Hein van Heek was lovend over alle jongelingen. “Het laat maar zien hoe goed en belangrijk de jeugdopleiding van de Boys is.”

Behalve van de al genoemde Ortega, De Feijter en Krop neemt Alphense Boys straks van nog meer spelers afscheid. Vooraan in dat rijtje staan ook Nouwens en Raychelo Fecunda. Op vrijdagavond 14 juni (19.30 uur) wordt een afscheidswedstrijd gespeeld tussen een team dat Thom Nouwens samenstelt en een team dat door scheidend jeugdtrainer Sander van Dijk wordt geformeerd. Uiteraard is publiek daarbij van harte welkom.

Uitslagen
Groene Ster-UDI’19/CSU 3-0, Baronie-Gemert 0-1, De Meern-Alphense Boys 1-4, RKAVV-SV Meerssen 2-2, Leonidas-Halsteren 1-0, Unitas-IFC 3-4, RKSV Nuenen-VC Vlissingen 2-1.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem.